Πάτρα: Μεγάλη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο για τον ένα χρόνο από την τραγωδία στα Τέμπη-Ποιοι συμμετέχουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεκάδες σωματεία, φορείς, οργανώσεις, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι αναμένεται να λάβουν μέρος στην μεγάλη συγκέντρωση που είναι ήδη σε εξέλιξη το πρωί μπροστά στο Εργατικό κέντρο Πάτρας, με αφορμή την σημερινή πανελλαδική απεργία.

Στο εργατικό Κέντρο της Πάτρας όπου πραγματοποιείται η συγκέντρωση και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία, παρατηρείται ήδη μεγάλη προσέλευση ενώ στον ίδιο χώρο εκτός από τα μέλη των φορέων που συμμετέχουν στην απεργία, έχουν συγκεντρωθεί πολίτες αλλά και μαθητές και μέλη φοιτητικών Συλλόγων.

Να σημειωθεί οτι σήμερα, με αφορμή την συμπλήρωση του ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών βρίσκονται ήδη σε κατάληψη 15 Σχολεία της Πάτρας.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί μπήκαν στην Πάτρα με τη συνεοδία της Αστυνομίας τρία τρακτέρ από τον Ερύμανθο προκειμένου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ αργότερα προς την Πάτρα θα κινηθούν και άλλοι αγρότες με τρακτέρ από τη διασταύρωση Κουρλαμπά, για τον ίδιο λόγο

Δ

 

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

> Η Δημοτική Aρχή  συμμετέχει στη συγκέντρωση, “ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που εξοντώνει εργαζόμενους, άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους, ενάντια στην πολιτική που εκτοξεύει ακρίβεια, κόστος ζωής, δυσβάσταχτη φορολογία. Η δημοτική αρχή αγωνίζεται μαζί με τον λαό, για όλα τα μεγάλα προβλήματα και διεκδικεί, μεταξύ άλλων:
> Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Υπηρεσίες του Δήμου.
> Να αποδοθούν στον Δήμο 67 εκατ. ευρώ που οφείλει η κυβέρνηση.
> Να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του νερού και των ΔΕΥΑ.
> Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με κρατική χρηματοδότηση κ.λπ.”

Ο ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στη κυβέρνηση και την πολιτική που «τσακίζει τις ζωές μας». Θεωρούν ότι η σημερινή απεργία μπορεί να γίνει κόμβος αντεπίθεσης του κόσμου της εργασίας, των φοιτητών, των αγροτών. Ζητούν αυξήσεις μισθών και μείωση χρόνου εργασίας, δωρεάν κοινωνικά αγαθά, παραγωγή επιστημονικής γνώσης κάτω από δημόσιο έλεγχο και να σταματήσουν οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Παλαιστίνη.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.«Βλέποντας να καταστρατηγούνται όλα τα θεμελιώδη δικαιώματα του λαού θα πρέπει να αντιδράσουμε όλοι. Καλούμε όλα τα σωματεία –μέλη μας να δώσουν το δυναμικό παρόν, εκφράζοντας όλοι μαζί την εναντίωσή μας: στην υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής στον βωμό του κέρδους, στην ακρίβεια και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής, στην υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, στη διάλυση των δύο βασικών κοινωνικών αγαθών, της υγείας και της παιδείας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Αγωνιστική Συνεργασία Eμπόρων ΕΒΕ, μετά τις κινητοποιήσεις του Νοεμβρίου, θα βρεθεί ξανά στους δρόμους, ζητώντας αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος, κατάργηση του πρόσφατου νόμου για τη φορολογία των επαγγελματιών και κάθε τεκμαρτής φορολόγησης, άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις, κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια και άλλα.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχει η ΠΟΕΣΥ, προκηρύσσοντας στάση εργασίας για τους δημοσιογράφους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από 12:00 έως 16:00.Οι δημοσιογράφοι της χώρας διεκδικούμε συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και να μπει ένα τέλος στην αισχροκέρδεια και την ακρίβεια. Από την στάση εργασίας εξαιρούνται όσοι θα καλύψουν τις κινητοποιήσεις.

Η προσωρινή γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων Αχαΐας εξέδωσε ανακοίνωση για να γνωστοποιήσει τη συμμετοχή της στη σημερινή απεργία.Απαιτούν μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και διεκδικούν αύξηση επιδομάτων τουλάχιστον 100 ευρώ, κατάργηση ΦΠΑ, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, κανένα επίδομα αναπηρίας και καμία σύνταξη κάτω από 600€. «Να εκφράσουμε όλοι μαζί οργανωμένα την αγανάκτησή μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στηρίζει και συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων. Σε σχετική ανακοίνωση καλεί τον κόσμο να δώσει βροντερό παρών για να μπουν οι βάσεις για καλύτερες εργασιακές ημέρες και να τελειώσει η φτωχοποίηση του κόσμου. Ζητά αύξηση κατώτατου μισθού στα 900 ευρώ, διαφάνεια-δημοκρατία-δικαιοσύνη παντού. «Ολοι και όλες μαζί αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπή ζωή και εργασία. Για δημοκρατία και δικαιοσύνη. Για να μπει επιτέλους τέλος στην πιο ακραία αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση» αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών στηρίζει την πανελλαδική απεργία, σήμερα, διεκδικώντας:
> Αύξηση προϋπολογισμού για την Υγεία.
> Διπλασιασμό ειδικού μισθολογίου ιατρικού προσωπικού και εφημεριών.
> Αποζημίωση των ιατρικών πράξεων, υπερωριών, εφημεριών χωρίς περικοπές ή πλαφόν.
> Αυτοτελή φορολόγηση εφημεριών – Αφορολόγητες πρόσθετες.
> Μαζική προκήρυξη μόνιμων οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα.
>Αρση συνεχών μετακινήσεων προσωπικού στο ΕΣΥ.
> Παροχή κινήτρων για άγονες και ακριτικές περιοχές.
> Η λειτουργία απογευματινών χειρουργείων, όχι αμφίβολης αποτελεσματικότητας λόγω υποστελέχωσης και μεγάλου εργασιακού φορτίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
> Διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης των πολιτών στο χειρουργικό κρεβάτι.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημιακή Κίνηση Γιατρών Πάτρας, καλεί στην απεργία για την ενίσχυση του ΕΣΥ και γενναία αύξηση μισθών και συντάξεων.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, για να βροντοφωνάξει «Φτάνει πια η κοροϊδία».

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.