Πάτρα: Ανοικτή συνέλευση της “Νέας Αριστεράς” παρουσία Αλέξη Χαρίτση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοικτή συνέλευση των φίλων της Νέας Αριστεράς, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στον Πολυχώρο «Μηχανουργείο», παρουσία του προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Χαρίτση και της βουλευτή Αχαΐας Σίας Αναγνωστοπούλου.

«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο στην οποία βλέπουμε ότι στη χώρα μας κυριαρχεί με πολιτικούς όρους η Δεξιά και μάλιστα μια Δεξιά, σκληρά νεοφιλελεύθερη και αυταρχική, η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη και στην Ευρώπη επελαύνει η ακροδεξιά. Και από την άλλη πλευρά, η Αριστερά, η Κεντροαριστερά και όλος ο προοδευτικός χώρος συνολικότερα, βρίσκονται μπροστά σε μία στρατηγική κρίση, η οποία αν δεν απαντηθεί, θα οδηγήσει σε διαιώνιση της κυριαρχίας της Δεξιάς».

Αυτά σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως πρόσθεσε, «η αγωνία μας είναι πώς θα απαντήσουμε σε αυτήν τη στρατηγική κρίση και βεβαίως για πολλούς και πολλές από εμάς που προερχόμαστε από το ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χτίσαμε με πολύ μεγάλο κόπο για δύο δεκαετίες, δεν μπορούσε να ξεπεραστεί αυτή η στρατηγική κρίση μέσα από αυτόν τον πολιτικό φορέα» και συνέχισε: «Δεν μπορούσαμε πλέον να δούμε τον εαυτό μας και να είναι το σπίτι μας αυτό το πολιτικό κόμμα, το οποίο οδηγήθηκε σε μία ραγδαία και βαθιά μετάλλαξη. Και νομίζω ότι η δική μας απόφαση, αυτή η εξαιρετικά δύσκολη απόφαση ήταν αναγκαία και επιβεβλημένη. Γιατί ήταν μία απόφαση προσωπικής και συλλογικής αξιοπρέπειας, αλλά ήταν και μία απόφαση ευθύνης και ελπίδας για το μέλλον. Γιατί οι στρατηγικές κρίσεις απαιτούν στρατηγικές απαντήσεις. Και αυτό το οποίο έχει ανάγκη σήμερα ο αριστερός, ο προοδευτικός κόσμος είναι μία πολιτική δύναμη, η οποία θα εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα, θα είναι ένα λαϊκό κόμμα της Αριστεράς, αλλά δεν θα καταφεύγει σε έναν εύκολο λαϊκισμό. Θα είναι μία πολιτική δύναμη, η οποία θα βάζει το εμείς πάνω από το εγώ, δεν θα αντιλαμβάνεται την πολιτική με όρους προσωπικής ιδιοτέλειας, αλλά με όρους συλλογικού συμφέροντος. Θα είναι μία πολιτική δύναμη, η οποία απέναντι στην επικοινωνιακή υπεροπλία του πολιτικού μας αντιπάλου δεν θα καταφεύγει στις ευκολίες και στις χυδαιότητες ενίοτε του ‘lifestyle’, αλλά θα επαναφέρει την αντιπαράθεση στην ίδια την πολιτική και θα επιμένει στο περιεχόμενο της πολιτικής. Και αυτή η πολιτική δύναμη φιλοδοξούμε να είναι η Νέα Αριστερά».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.