Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών για την Καλλιρρόη Παρρέν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών προς τιμήν της Ιδρύτριάς του Καλλιρόης Παρρέν, με τίτλο «Καλλιρρόη Παρρέν: Η παρακαταθήκη της και η αντιμετώπιση  των σύγχρονων  κοινωνικών προκλήσεων».

Με ιδιαίτερη επιτυχία  και μεγάλο κοινό πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών «Καλλιρρόη Παρρέν:Η παρακαταθήκη της και η αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προκλήσεων» στην αίθουσα της Διακίδειου Σχολής Λαού στο κέντρο της Πάτρας το απόγευμα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2024.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην  εμβληματική μορφή του ελληνικού γυναικείου κινήματος, την πρώτη επιτυχημένη ελληνίδα δημοσιογράφο, εκδότρια  και ιδρύτρια του Λυκείου των Ελληνίδων Καλλιρρόη Παρρέν (1859-1940 ).

Η κρητικιά Καλλιρρόη Σιγανού-Παρρέν υπήρξε μια γυναίκα καταλύτης στις εξελίξεις υπέρ των δικαιωμάτων της Ελληνίδας. Στις μεγάλες επιτυχίες  του έργου της ήταν η φοίτηση των γυναικών στο ελληνικό Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο ( για πρώτη φορά το 1890) καθώς και το δικαίωμα ψήφου σε αυτές(μερικώς το 1930 και καθολικώς το 1952).

Η εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών είχε διπλό στόχο. Από την μια να συστήσει την ιστορία της ιδρύτριας του στο ευρύ κοινό, αλλά και να την παρουσιάσει ως ένα σύγχρονο μοντέλο ανθρώπου.

Από την άλλη να παρουσιαστούν έγκυρα οι σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γυναίκα στην ζωή και το επάγγελμα καθώς και τρόποι αντιμετώπισης αυτών.

Ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν η κα Καλλιόπη Λυκοβαρδή, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη σε θέματα ίσης μεταχείρισης (www.synigoros.gr) , η κα Σταυρούλα Κορδέλλα, Περιβαλλοντολόγος PhD-Συντονίστρια Προγραμμάτων Κέντρου Διαχείρισης της Έμφυλης βίας «Εριφύλη» (www.erifyli.org), η κα Κατερίνα Αντωνοπούλου Εργασιακή Ψυχολόγος (www.antonopouloukaterina.gr) και η κα Ελευθερία Σφυράκη, Χειρουργ. Οδοντίατρος –Προσθετολόγος  MSc  και μέλος ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών  (www.lepatras.gr) .

Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό παρακολουθούσε με μεγάλη προσοχή, ενώ κοινή παρατήρηση όλων ήταν το υψηλό επίπεδο του επιστημονικού περιεχομένου που αυτή  περιείχε. Θετική, επίσης, εντύπωση προκάλεσε το  πόσο κατανοητά αυτό παρουσιάστηκε στους παρευρισκόμενους. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά εκπρόσωπος του Συνηγόρου του Πολίτη παρευρέθηκε στην πόλη μας σε παρόμοια εκδήλωση.

Κοινή διαπίστωση όλων στο τέλος της εκδήλωσης το πόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Πάτρα μας από τέτοιες εκδηλώσεις, οι οποίες είναι μεστές γνώσεων και μηνυμάτων με έγκριτους και προσηνείς ομιλητές.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια σχετικά με την γυναίκαυπό τη διεύθυνση της κας Αρετής Μίγγου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η κα Μαρίνα Ριζογιάννη,  Δημοσιογράφος και Αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=klwa6BqmUYo

 Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση επισκεφτείτε τα socialmedia του λυκείου των Ελληνίδων Πατρών facebook:  Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών και instagram: lepatras

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.