Βαγγέλης Ρωχάμης: Ποιος ήταν ο διαβόητος Έλληνας «Πεταλούδας» μετρ των αποδράσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Βαγγέλης Ρωχάμης πέρασε 22 χρόνια από την ζωή του στις φυλακές, απέραστέ από αυτές 10 φορές, είχε καταδικαστεί κυρίως για ληστείες εν μέχρι το τέλος δήλωνε πως δεν είχε μετανιώσει για τίποτε από όσα είχε κάνει.

Μάιος του 1992 και ο Βαγγέλης Ρωχάμης μόλις έχει αποδράσει για πέμπτη φορά, αυτή τη φορά από τις φυλακές Αλικαρνασσού στην Κρήτη.

Στην αστυνομία σημαίνει συναγερμός. Όλες οι δυνάμεις της αναζητούν τον «Έλληνα πεταλούδα», σε ένα ανθρωποκυνηγητό, που έμελλε να αποτελέσει την ιστορία της ζωής του.

Για έξι ημέρες η αστυνομία στην Κρήτη αναζήτα τον Ρωχάμη και τον συγκρατούμενό του Παναγιώτη Μηλιτσόπουλο.

Τα μπλόκα στήνονται σε όλους τους κεντρικούς δρόμους του νησιού με τις αρχές εντέλει να τον εντοπίζουν και να του περνούν χειροπέδες.

Οδηγείται στο Δικαστικό Μέγαρο Ηράκλειου με τον πρόεδρο της Έδρας να τονίζει ότι ο Ρωχαμης θα πρέπει να οδηγηθεί ξανά πίσω στις φυλακές.

Το μειδίαμα του «πεταλούδα» είναι σαν να υποδεικνύει τη σκέψη του, πως δεν υπάρχουν κάγκελα, που μπορούν να τον περιορίσουν για καιρό.

«Κάνω τη δουλειά μου…»

«Εγώ κάνω τη δουλειά μου, η αστυνομία τη δικιά της και εσείς τη δική σας, αν και με κάποια υπερβολή, αν μου επιτρέπετε».

Ο κακοποιός με την έντονη δράση μέσα σε απόλυτες αντιφάσεις. Επικίνδυνος μα και φαινομενικά προσηνής, απόμακρος αλλά και ομιλητικός όταν απέναντί του έβρισκε κάμερες.

Καταδικασμένος για ληστείες, κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορία, οπλοχρησία, που όμως πάντοτε φρόντιζε να επιδεικνύει ότι ουδέποτε κατηγορήθηκε για έγκλημα κατά ανθρώπινης ζωής.

Η πρώτη καταδίκη για τον Βαγγέλη Ρωχάμη ήρθε το 1976 και φυλακίστηκε για την κλοπή που πραγματοποίησε στο ταχυδρομείο του χωριού του στην Εύβοια.

Από τότε θα οδηγηθεί δεκάδες φορές στις δικαστικές αίθουσες, με την εξοικείωσή του να είναι εμφανής από τη στάση του σώματος απέναντι σε κάμερες και φωτογραφικές μηχανές.

Τον Μάιο του 1996 ο Βαγγέλης Ρωχάμης θα συλληφθεί στο κρησφύγετο του στην Οινόη. Είχε αποδράσει από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών τον Αύγουστο του 1994, όταν του δόθηκε πενθήμερη άδεια.

Τον Φεβρουάριο του 1987 συμμετείχε στην μεγάλη εξέγερση των φυλακών Κέρκυρας το «κολαστήριο» όπως την αποκαλούσαν οι κρατούμενοι.

Ο Βαγγέλης Ρωχάμης είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από δέκα αποδράσεις από τις φυλακές Κορυδαλλού, της Χαλκίδας, της Κέρκυρας και Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο. Αποφυλακίστηκε με βούλευμα τον Απρίλιο του 2000 και έκτοτε ζούσε στο Λευκαντί της Εύβοιας.

Ο Βαγγέλης Ρωχάμης γεννήθηκε το 1951 και άφησε το μεσημέρι της Τρίτης 06/02 στο νοσοκομείο Χαλκίδας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών.

 

 

megatv.com

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.