Τέμπη: «Αλυσίδα» μνήμης για τους 57 νεκρούς – Βίντεο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι φοιτητικοί σύλλογοι από Λάρισα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα μαζί με αντιπροσωπεία μαθητών, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κι άλλων φορέων συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να αποτίσουν φόρο τιμής προς τους νεκρούς.

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι ομιλίες και οι δράσεις, οι φοιτητές άφησαν λουλούδια στο σημείο που κόπηκε το νήμα της ζωής για τους 57 ανθρώπους. Ακολούθησαν ομιλίες των φοιτητών κι όλοι δεσμεύτηκαν να μην ξεχάσουν κανένα συμφοιτητή τους που χάθηκε στα Τέμπη. Ζήτησαν δικαιοσύνη και φώναξαν να μην υπάρχει συγκάλυψη ευθυνών.

Παράλληλα, έδωσαν ραντεβού στις απεργίες της προσεχής Τετάρτης, βροντοφωνάζοντας πως όλοι πρέπει να παλέψουν για τον αγώνα των διεκδικήσεων.

«Τηρούμε την υπόσχεση να μην ξεχάσουμε»

«Σήμερα, ένα χρόνο μετά, τηρούμε την υπόσχεση να μην ξεχάσουμε κανέναν από όσους χάθηκαν στο έγκλημα των Τεμπών, τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας.

Τέλος με την συνεργασία και του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και καλλιτεχνών της περιοχής δημιουργήθηκε τοιχογραφία με αφορμή αυτή την ημέρα και το γεγονός, στον παρακείμενο χώρο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα από το larissa.net:

πηγή real.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.