Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Πέρασε η πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει σε εκλογές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά από μια ασυνήθιστα τεταμένη διαδικασία και την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για εκλογές στις 10 Μαρτίου, επικράτησε τελικώς πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα οδηγηθεί σε νέες κάλπες για πρόεδρο

«Κι εγώ σας αγαπάω εξίσου εάν όχι περισσότερο», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνοντας στο βήμα για να απευθυνθεί εκ νέου όπως είχε ζητήσει στο συνέδριο του κόμματος.

«Άλλαξα την ώρα της ομιλίας μου για να σας απευθυνθώ τώρα γιατί τώρα είναι η ώρα για το ‘όλα ή τίποτα’.

Αναφέρθηκε στις υπογραφές που συγκεντρώνονται και είπε: «Το εκτιμώ αλλά θα σας μιλήσω απ’ την καρδιά μου, με την αλήθεια μου πάντα».

Μου ζήτησε να μην πάμε σε εκλογές, να προστατεύσουμε το ΣΥΡΙΖΑ μια συντρόφισσα κλαίγοντας χθες και μου ράγισε την καρδιά. Δίπλα της βουλευτές και στελέχη μας δηλώνουν με απόλυτη ανιδιοτέλεια ότι δεν χρειάζονται εκλογές, είπε.

«Σας ευχαριστώ επιτρέψτε μου όμως με ταπεινοφροσύνη να σας εξηγήσω γιατί δεν γίνεται».

Διάβασε απόσπασμα από την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και τόνισε αντιδρώντας σε παρεμβάσεις συνέδρων επεσήμανε ότι θα σεβαστεί την απόφαση των συνέδρων αλλά θα πει την αλήθεια του.

Διάβασε επίσης απόσπασμα από την ομιλία της κ. Γεροβασίλη που δήλωνε παρούσα απέναντί του.

«Θα είναι σαν να κρύβομαι πίσω από μια απόφαση ματαίωσης εκλογών για να διατηρήσω τη θέση μου», είπε ο κ. Κασσελάκης τονίζοντας ότι δεν γίνεται ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, ο ιστορικός ηγέτης του, αλλά και η αντιπρόεδρος της Βουλής να ζητούν προσφυγή στις κάλπες κι εκείνος να κρύβεται.

«Μπήκα στο συνέδριο την περασμένη Πέμπτη ολόκληρος αλλά πώς μπορώ να βγω την Κυριακή κομμένος κομματάκια;».

«Αν χρειάζεται να φωνάξουμε δύο φορές για να ακούσουν εκείνοι που έχουν χάσει την πολιτική τους ακοή, θα φωνάξουμε δύο φορές», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία και ανθίζεις μαζί με τα μέλη».

Εξήγησε ότι δεν είναι αντιθεσμικό να επαναληφθούν οι εκλογές σε λιγότερο από έναν μήνα και αναφέρθηκε στο στενό πλαίσιο των διαθέσιμων ημερομηνιών που δεν αφήνει περιθώρια

Κάποιοι έχουν σχέδιο να πάμε σε ευρωεκλογές με μένα να λιώνω τα παπούτσια μου ανά τη χώρα κι εκείνοι να βγαίνουν στα κανάλια και να κονταίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές για να χρεώσουν σε μένα την αποτυχία και να πάμε σε ένα νέο πολιτικό ρινγκ.

Τι κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους λίγους που ήρθαν εδώ περνώντας από διαδρόμους, γεύματα και ναι, μυστικούς δείπνους, εμείς οι πολλοί;

Θα σας πω τι κάνουμε; Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ούτε στην εσωκομματική δημοκρατία υπάρχουν αδιέξοδα.

Κάντε ένα κουράγιο ακόμη και δώστε καθαρές λύσεις. Πάμε σε εκλογές στις 10 Μαρτίου και άμεσες καταστατικές αλλαγές. Αυτό θα δώσει μέλλον στο κόμμα. Πρόεδρος που θα πάει από την εσωκομματική σύγκρουση κατευθείαν στις ευρωεκλογές δεν μπορώ να γίνω. Πρόεδρος υπό προθεσμία που θα του βάλουν την κλεψύδρα να αδειάζει δεν μπορώ να γίνω.

Κυρίως πρόεδρος που δεν πέρασε από νέα κάλπη ενώ το ζήτησε ο ιστορικός ηγέτης και ενώ υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση δεν μπορώ να γίνω.

Μπορώ όμως να γίνω πρόεδρος με νέες εκλογές στις 10 Μαρτίου ώστε να φέρω την αναγκαία δομική διεύρυνση ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ έμπρακτα να γίνει η μία μεγάλη προοδευτική συμμαχία που θα νικήσει τη διεφθαρμένη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και να ξέρετε ότι αν κερδίσει η Όλγα Γεροβασίλη θα τη στηρίξω δέκα φορές πιο πολύ μέχρι τις εκλογές για να έχει ο πρόεδρος χρόνο να πετύχει το συλλογικό μας στόχο.

Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας έλεγε το σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα. Όμως με τα χέρια λυμένα όχι τα χέρια πίσω από την πλάτη.

Ανάσα δημοκρατίας τώρα. Αντεπίθεση τώρα.

Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας και θα μεγαλώσουμε και θα νικήσουμε. Ολοι μαζί ενωμένοι, καθαρές λύσεις, είπε κλείνοντας.

Φάμελλος: να μην οδηγηθεί το κόμμα σε εκλογές και νέο κύκλο εσωστρέφειας

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Σωκράτης Φάμελλος κατέθεσε πρόταση να μην οδηγηθεί το κόμμα σε εκλογές μπαίνοντας σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας.

Στο βήμα ανέβηκε ακολούθως και η Όλγα Γεροβασίλη, εν μέσω έντασης επισημαίνοντας εν μέσω αποδοκιμασιών, «αν αυτός θέλετε να είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ εντάξει. Αν θέλεις να κάνεις εκλογές σε δέκα μέρες, κάντες μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις», είπε απευθυνόμενη στον κ. Κασσελάκη.

Ακολούθησε ένταση με τον κ. Κασσελάκη να επισημαίνει προς την κ. Γεροβασίλη, πως αν εκείνη αποσύρει την υποψηφιότητά της θα αποσύρει κι εκείνος την πρόταση για εκλογές.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.