Στο Νοσοκομείο δυο μαθητές μετά από ξυλοδαρμό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε σχολικό συγκρότημα της πόλης όπου συστεγάζονται Γυμνάσιο και Λύκειο, το πρωί της Δευτέρας (19/2) σημειώθηκε νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας, ανάμεσα σε δύο μαθητές, οι οποίοι κατέληξαν στο νοσοκομείο του Βόλου.

Συγκεκριμένα, ένας μαθητής Γυμνασίου σε ένα από τα διαλείμματα μεταξύ των μαθημάτων παραβίασε τις καθορισμένες ζώνες στο προαύλιο του σχολείου και πέρασε στη ζώνη του Λυκείου.

 

Αμέσως, τον είδε ένας μαθητής του Λυκείου, του ζήτησε να απομακρυνθεί και ενημέρωσε τον υποδιευθυντή.

Μια αντίδραση που πυροδότησε το σκηνικό έντασης.

Ο μαθητής Γυμνασίου φέρεται να ειδοποίησε δυο εξωσχολικούς φίλους του, οι οποίοι πήγαν εκεί και κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον μαθητή του Λυκείου που «κάρφωσε» τον φίλο τους.

 

Οι εξωσχολικοί τον χτύπησαν στο κεφάλι, ενώ τραυματίστηκε στο μάτι και ένας μαθητής, που προσπάθησε να τους απομακρύνει.

Στο σχολείο κλήθηκε ασθενοφόρο για τη μεταφορά των δυο μαθητών στο Νοσοκομείο, όπως επίσης και η αστυνομία.

Στο μεταξύ, για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος ζήτησε από τους διευθυντές των δυο συστεγαζόμενων σχολείων να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου, ενώ διέταξε και τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν παραλείψεις.

«Έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενώ έχει ενημερωθεί και το υπουργείο παιδείας», δήλωσε ο κ. Σαβελίδης.

Ήδη, κατέθεσαν στην αστυνομία οι διευθυντές των σχολείων, ενώ θα κληθούν και οι γονείς των μαθητών που τραυματίστηκαν.

Με πληροφορίες από το gegonota

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.