Να περιμένουν το 2025 ζητεί από τους αγρότες ο Π. Μαρινάκης – «Τα δημοσιονομικά όρια έχουν εξαντληθεί»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα δημοσιονομικά όρια έχουν εξαντληθεί επανέλαβε στους αγρότες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο MEGA.

Ο Παύλος Μαρινάκης κατ’ ουσίαν ζήτησε από τους αγρότες που αντιδρούν να κάνουν υπομονή, διαβεβαιώνοντάς τους ότι από το 2025 θα τεθεί σε ισχύ η μόνιμη επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, ενώ, όπως είπε, για το αγροτικό ρεύμα έχει δοθεί λύση δεκαετίας.

«Δεν κάνει καλό στον τόπο να έχει μία τέτοια εικόνα στην αξιωματική αντιπολίτευση»

«Μιλάμε για μειώσεις φόρων, μιλάμε και για πάνω από 1,2 δισ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ. Με τις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που έχουμε κάνει, που δεν έχουν λύσει όλα τα προβλήματα των αγροτών. Τα δημοσιονομικά όρια έχουν εξαντληθεί. Παλεύουμε για την ΚΑΠ, για ακόμα πιο αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης παράνομων ελληνοποιήσεων», υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, που έδειξε πως η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, ωστόσο είναι υποχρέωση κάθε χώρας να την αντιμετωπίσει.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει μέτρα όπως η μείωση τιμών στα προϊόντα και το «καλάθι του νοικοκυριού», τα οποία απέδωσαν, όπως υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Οι πολιτικές που εφαρμόζουμε είναι μόνιμες παρεμβάσεις», επισήμανε ο Παύλος Μαρινάκης, φέρνοντας ως παράδειγμα τις αυξήσεις μισθών, και συμπλήρωσε:

«Με την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πολίτες προσπαθούμε να κάνουμε κάθε μέρα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και κάθε πρόβλημα που προκύπτει να το αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η κυβέρνηση διέσωσε μία διαλυμένη οικονομία και τα κατάφερε εν μέσω αυτής της κρίσης», υποστήριξε.

Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και τις καταλήψεις

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια» ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «μία εμβληματική μεταρρύθμιση» που θα αποτελεί «μία σημαντική ημέρα για τους νέους ανθρώπους».

Η κυβέρνηση θέλει να αναθεωρήσει το άρθρο 16, καθώς «μιλάμε για παραρτήματα ξένων ΑΕΙ ως μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ με την αναθεώρηση του άρθρου 16 ελπίζουμε πως θα μπορούν να ιδρυθούν τα μη κρατικά πανεπιστήμια», υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως η συντριπτική πλειοψηφία των συνταγματολόγων είναι υπέρ της συνταγματικότητας του σχεδίου, ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη για λαϊκισμό.

«Ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε αντί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο και να μιλήσει με όρους του 2024 να επιστρέψει στο παρελθόν και να μιλάει σαν γραμματέας παράταξης της δεκαετίας του ’80», δήλωσε.

Όσο για τις καταλήψεις, ανέφερε πως η αστυνομία θα παρέμβει όπου χρειαστεί. Τόνισε ακόμη πως η κυβέρνηση δεν έχει εκδικητική διάθεση, αλλά πρέπει να τηρηθεί ο νόμος.

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Δεν κάνει καλό στον τόπο να έχει μία τέτοια εικόνα στην αξιωματική αντιπολίτευση», σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρέμβαση – «βόμβα» του Αλέξη Τσίπρα λίγες ώρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου του κόμματος.

«Είχαμε μία κυβέρνηση με τόσα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει να παίρνει μεγάλο ποσοστό, παρά τα μεγάλα προβλήματα και μία αξιωματική αντιπολίτευση να πηγαίνει από το 30% στο 20% αρχικά και μετά 17%. Καλά τα πρόσωπα και οι εσωτερικές διαμάχες και οι αποχωρήσεις, αλλά καλύτερη είναι η συζήτηση για πολιτικές», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μεταξύ άλλων κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πως «συκοφαντεί την Ελλάδα στην Ευρώπη» και «βαφτίζει κρίσεις του πρωθυπουργού τις παγκόσμιες κρίσεις».

https://www.in.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.