Παραλήρημα αρχιμανδρίτη κατά του Π. Χρηστίδη – Εντολή Ιερώνυμου για εκκλησιαστικές ανακρίσεις μετά την ομοφοβική επίθεση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την αντίδραση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου προκάλεσε η στοχοποίηση του Παύλου Χρηστίδη από τον αρχιμανδρίτη του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως, επειδή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ο αρχιμανδρίτης, μάλιστα, δημοσίευσε φωτογραφίες της συζύγου του κ. Χρηστίδη και του παιδιού του, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να απαιτεί άμεση διενέργεια εκκλησιαστικών ανακρίσεων.

Την πόρτα της αρχιεπισκοπής Αθηνών μετά από εντολή του Προκαθημένου της Ελλαδικής εκκλησίας θα περάσει ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ. Θα διενεργηθούν μια σειρά από εκκλησιαστικές ανακρίσεις προκειμένου ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης να δώσει εξηγήσεις τόσο για τους χαρακτηρισμούς κατά του Παύλου Χρηστίδη όσο και για την ανάρτηση φωτογραφιών της συζύγου και του νεογέννητου παιδιού του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα ο ιερέας ισχυρίζεται ότι καθυστέρησε εκδήλωση μέχρι να αποχωρήσει ο βουλευτής: «μία ώρα καθυστέρησε η ευλογία και κοπή της αγιοβασιλειόπιτας, έως της επιτεύξεως αποχωρήσεως από το χώρο της συνεστιάσεως του απάνθρωπου Παύλου Χρηστίδη, που παρά το ότι είναι ο ίδιος κατά φύση πατέρας, με απίστευτη ελαφρότητα συνευδόκισε στο να “δολοφονηθούν” αθώες ψυχές παιδιών που θα καταστούν ιδιοκτησίες οικιακών συνυπάρξεων των plus, κάθε αφύσικου δικαιωματισμού, με ό,τι αυτό γνωρίζουμε ότι συνεπάγεται».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πώς στο αξιακό του σύστημα δεν χωρούν αποκλεισμοί. «Η πρωτοφανής, στοχοποίηση της οικογένειας μου, συνοδεία μάλιστα φωτογραφίας από το μαιευτήριο, είναι ένα όριο που ξεπερνά κατά πολύ τα ανεκτά όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Πόσο μάλλον, όταν το περιστατικό που περιγράφει ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, είναι μόνο στην φαντασία του».

Για παραλήρημα μίσους κάνει λόγο το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ: «τέτοιες μεμονωμένες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την πνευματικότητα αλλά και το έργο, που επιτελεί στην ελληνική κοινωνία η Εκκλησία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «μεμονωμένες συμπεριφορές που δεν απηχούν τον ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία».

Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ προχώρησε και σε νέα ανάρτηση αυτή τη φορά κατά του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

https://www.ertnews.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.