Κατασκεύαζαν όπλα σε 3D εκτυπωτή και τα πωλούσαν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή – κατασκευή όπλων με τη χρήση 3Dprinter, στην εμπορία – διάθεση αυτών, καθώς και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Τετάρτης αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την συνδρομή αστυνομικών της Υ.Α. Σάμου και του Τ.Α. Κοζάνης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 19 έως 20 ετών και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και κατασκευή, κατοχή και εμπορία-διάθεση όπλων.

Κατόπιν αξιολόγησης και κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων που παρείχε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και διακριβώθηκε η δράση πολυεγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα μέλη της τουλάχιστον από τον μήνα Δεκέμβριο του περασμένου έτους, προέβαιναν στη διακίνηση κάνναβης σε τρίτα άτομα που διέμεναν στη Σάμο, ενώ παράλληλα κατείχαν όπλα κρότου-λάμψης, τα οποία στη συνέχεια μετέτρεπαν σε λειτουργικά πυροβόλα, καθώς επίσης παρήγαγαν – κατασκεύαζαν πυροβόλα όπλα, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο εκτυπωτή (3Dprinter), με σκοπό την εμπορία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε μετά από πολύμηνη έρευνα, οι κατηγορούμενοι αφού είχαν προμηθευτεί 3Dεκτυπωτή, τον οποίο είχαν εγκαταστήσει στην οικία του ενός μέλους της οργάνωσης και έχοντας την απαραίτητη γνώση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, προέβαιναν στην παραγωγή- εκτύπωση είτε αυτοτελών όπλων, είτε ουσιωδών ανταλλακτικών και μερών αυτών.

Παράλληλα, είχαν προμηθευτεί δύο πιστόλια κρότου λάμψης, με σκοπό την μετατροπή αυτών σε ενεργά πυροβόλα όπλα και την επακόλουθη πώλησή τους σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Μάλιστα, τα μέλη της συμμορίας, με τη χρήση του ανωτέρω εξοπλισμού, είχαν κατασκευάσει τρισδιάστατη εκτυπωμένη ημιαυτόματη καραμπίνα, η οποία αποτελεί νέα μορφή οπλισμού.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι προμηθεύονταν από άγνωστα άτομα ποσότητες ναρκωτικών ουσιών – ακατέργαστης κάνναβης, μέρος της οποίας αποθήκευαν για προσωπική χρήση, ενώ την υπόλοιπη την διακινούσαν σε τρίτα άτομα που διέμεναν στη Σάμο έναντι συμφωνηθέντος αντιτίμου, με σκοπό τον πορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους και την περαιτέρω συνέχιση της δράσης τους.

Οι εκτυπωτές 3D και τι μπορούν να εκτυπώσουν

«Τυπώνονται όπλα και πολλές φορές όπλα που βρίσκονται και στο πεδίο της μάχης. Υπάρχουν ειδικά τμήματα στρατιωτικά, με ειδικούς εκτυπωτές, που τυπώνουν το όπλο που έχει πάθει ζημιά -δεν έχει εκπυρσοκροτήσει- για να φτιάξουν και τα ανταλλακτικά. Καταλαβαίνεται λοιπόν, πόσο εύκολο είναι για κάποιον να τυπώσει ό,τι επιθυμεί», εξηγεί μιλώντας στο Live News, ο Νίκος Βασιλάκος, πρόεδρος Internet Now!

O ίδιος προειδοποιεί ότι «είναι σχεδόν σαν κανονικά όπλα. Μάλιστα, όταν χρησιμοποιούνται ανθρακονήματα για τις εκτυπώσεις, γίνονται καλύτερα και από τα κατασκευασμένα μεταλλικά όπλα γιατί είναι πιο ελαφριά και μεταφέρονται πιο εύκολα».

megatv.com

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.