Κ.Πιερρακάκης: «Επόμενο βήμα η συνταγματική αναθεώρηση του Άρθρου 16»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην αναθεώρηση του Άρθρου 16 παρέπεμψε για την οριστική ρύθμιση στο ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας το κυριακάτικο ρεπορτάζ της «Realnews».

Κλείνοντας την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής επί του νομοσχεδίου ο Υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε τις διατάξεις ως το πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Χρειάζεται να αλλάξει το άρθρο 16 γιατί εκτός από εγκατάσταση μη κρατικών πανεπιστημίων πρέπει να δούμε σήμερα και την σύσταση πανεπιστημίων. Αυτό επιθυμούμε να πετύχουμε. Να μεγιστοποιήσουμε την κοινωνική κινητικότητα. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω απ το δάχτυλο μας και να μην βλέπουμε ότι υπάρχουν 40 χιλιάδες Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό ή ότι λειτουργούν στην χώρα μας δεκάδες κολλέγια με επαγγελματικά δικαιώματα. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο» είπε.

Απαντώντας στην αντιπολίτευση για τα περί εξυπηρέτησης συμφερόντων ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι τα συμφέροντα διευθετούνται μόνο αν διατηρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς.

«Από την συζήτηση προκύπτει ότι η διαφωνία μας είναι θεμελιώδης και αφορά το ερώτημα: μπορεί η χώρα να περιμένει ή όχι. Συζητάμε το ίδιο θέμα 50 χρόνια τώρα. Η χώρα πρέπει να βρεθεί σε κίνηση. Αυτό πιστεύει η κυβέρνηση, ο λαός που την στήριξε ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας» είπε ο κ. Πιερρακάκης για να προσθέσει «εμείς μένουμε σε μάχης οπισθοφυλακής. Πρέπει να περιμένουμε την 5η ή 6η βιομηχανική επανάσταση για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αλλαγές;» κατέληξε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.