Εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης: Τον πυροτεχνουργό «πρόδωσε» το DNA στο τρομοδέμα για την Πρόεδρο Εφετών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το γενετικό υλικό, του πυροτεχνουργού του Στρατού που βρέθηκε στο τρομοδέμα και είχε ως παραλήπτρια την Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως ήταν ένα από τα στοιχεία που οδήγησαν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το dna του, βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ERTNews, σε μονωτική ταινία που χρησιμοποίησε για την κατασκευή του παγιδευμένου φακέλου.

Οι αρχές είχαν στη βάση δεδομένων των εργαστηρίων, ένα ορφανό dna, το οποίο είχαν απομονώσει σε κηλίδα αίματος, την οποία είχαν εντοπίσει μετά από απόπειρα ληστείας που είχε δηλώσει ο πυροτεχνουργός τον Σεπτέμβριο του 2021, έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη.

Τότε είχε πει στους αστυνομικούς, πως τέσσερα άτομα προσπάθησαν να τον ληστέψουν και ένας αυτούς τον τραυμάτισε με το κοντάκι του όπλου στο κεφάλι. Στο σημείο της επίθεσης εντόπισαν την κηλίδα αίματος, απομόνωσαν το γενετικό υλικό και όταν βρέθηκε το  dna στο παγιδευμένο φάκελο, έγινε σύγκριση στα εργαστήρια και ταυτοποιήθηκε πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε η αντιτρομοκρατική και μπήκε στο μικροσκόπιο των ερευνών.

Όταν συνελήφθη, του πήραν γενετικό υλικό, το οποίο ταυτοποίηθηκε και επίσημα με αυτό που είχε βρεθεί στον παγιδευμένο φάκελο. Ο ίδιος πυροτεχνουργός, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, είχε κατασκευάσει και είχε τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό στην οικία κατασκευαστή στη Κηφισιά, στις 13 Νοεμβρίου του 2023.

Από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής προέκυψε πως την βόμβα στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα, είχαν τοποθετήσει μια γυναίκα και δύο άνδρες, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον 36χρονο έγκλειστο των φυλακών Δομοκού.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα, που τους άσκησε δίωξη μεταξύ άλλων για συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

https://www.ertnews.gr/

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.