Εισαγγελική παρέμβαση για την «πτώση» του server στο ΕΚΠΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προς δύο κατευθύνσεις θα διεξαχθεί η έρευνα. Θα διερευνηθεί η έκταση της ζημιάς στα πληροφοριακά συστήματα του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ενώ θα αναζητηθούν τα πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στο σύστημα.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε η “πτώση” του server στο ΕΚΠΑ. Η έρευνα διενεργείται αυτεπάγγελτα, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παρακώλυσης λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και της φθοράς ψηφιακών δεδομένων.

Την προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., υπό την εποπτεία εισαγγελέα. Στο πλαίσιο αυτής θα καταθέσουν εκπρόσωποι από την Πρυτανική αρχή, ενώ θα ζητηθεί και αντίγραφο του αποτελέσματος της ΕΔΕ που διενεργείται από το Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές κινήθηκαν αυτεπάγγελτα σε αυτό το χρονικό σημείο, καθώς ανέμεναν κάποια έγγραφη αναφορά από το ΕΚΠΑ, η οποία δε διαβιβάστηκε, γι΄αυτό και προκρίθηκε η αυτεπάγγελτη παρέμβαση.

Μετά το πέρας της ποινικής έρευνας, η δικογραφία θα επιστρέψει στην Εισαγγελία, όπου θα αξιολογηθεί το αποδεικτικό υλικό και θα αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Πηγή: dnews.gr

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.