Ευκλ. Τσακαλώτος: Ο Τσίπρας με την παρέμβασή του ήθελε να ρίξει τον Κασσελάκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Λυπηρές» χαρακτήρισε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ άσκησε εκ νέου κριτική στον Αλέξη Τσίπρα. «Η παρέμβασή του Αλέξη δεν βοήθησε να γίνει μία πιο ουσιαστική συζήτηση, προσωπικά κατάλαβα ότι ήθελε να ρίξει τον κ. Κασσελάκη, όχι όμως για να επιστρέψει ο ίδιος» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Δεν μπορείς να κάνεις ένα συνέδριο και να μην πεις γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο 18% και είχε πρόβλημα αξιοπιστίας, γιατί ενισχύθηκε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρεύμα, έπρεπε να συζητηθεί αυτό» ανέφερε μεταξύ άλλων και συνέχισε λέγοντας: «Καταλαβαίνω ότι τα αποτελέσματα αυτού του συνεδρίου δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχασε, δεν ήταν σωστή η παρέμβασή του λόγω timing».

Σχετικά με τους κερδισμένους και τους χαμένους του συνεδρίου δήλωσε: «O κ. Κασσελάκης κέρδισε στα σημεία. Φαίνεται ότι έχει μεγάλο αριθμό οπαδών, έχει μία βάση ανθρώπων και λέει ότι ”θα τα αλλάξει όλα”. Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη ενισχύθηκαν πολιτικά».

Ο κ. Τσακαλώτος ερωτήθηκε και για την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον ίδιο και στους αποχωρήσαντες: «Του απάντησα, ήταν αντιφατικό από τη μια στιγμή να λεεί ότι ”όλα πάνε κακά, ότι το κόμμα είναι ένα μπάχαλο και μετά να λέει ότι εμείς φύγαμε γιατί χάσαμε, φύγαμε γιατί ήταν ένα κόμμα που δεν ήταν συγκροτημένο» δήλωσε.

Σημείωσε ακόμη πως η Νέα Αρίστερα ζητάει από «τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να είναι στεναχωρημένος να μας ακούσει, να δει ότι θα γίνει ουσιαστική πολιτική συζητήση, έχουμε πραγματα να πουμε στην κοινωνία, απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο, η γραμμή μας είναι υπερ των συμμαχιών». «Για παράδειγμα, για την ακρίβεια λέμε ότι πρέπει να γίνει μία μεγάλη συμμαχία με τους παραγωγούς και τους καταναλωτές» ανέφερε.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.