Χανιά: Γυναίκα είχε επί μήνες στον πνεύμονά της κόκκαλο από κουνέλι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αντιμέτωπος με ένα σπάνιο περιστατικό βρέθηκε γιατρός σε κλινική στα Χανιά όταν διαπίστωσε ότι μια γυναίκα με επίμονο βήχα είχε για μήνες κόκκαλο από κουνέλι στον πνεύμονά της.

«Δεν είναι συχνό το φαινόμενο, αλλά μπορεί να συμβεί» τόνισε μιλώντας στο zarpanews.gr ο πνευμονολόγος, Στέλιος Βιττωράκης, με αφορμή τη βρογχοσκόπηση που έκανε πρόσφατα.

Ηγυναίκα χτύπησε την πόρτα του ιατρείου του και ενημέρωσε για τα έντονα συμπτώματα βήχα που είχε. Δεν ήξερε όμως τι την περιμένει. Η «έκπληξη» που έκρυβε ο βήχας, ήταν ένα οστό, ένα κόκκαλο από κουνέλι μέσα στον πνεύμονά της.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, πως το γεύμα είχε γίνει πριν από αρκετούς μήνες. Η ασθενής θυμήθηκε εκ των υστέρων πως στραβοκατάπιε και είχε επεισόδιο πνιγμού. Το ότι πέρασε γρήγορα το επεισόδιο την καθησύχασε, ώσπου ο βήχας επανήλθε.

«Όταν είδαμε ότι είναι κόκκαλο από κουνέλι, η ασθενής θυμήθηκε ότι είχε το επεισόδιο μήνες πριν, το καλοκαίρι» σημείωσε ο κ. Βιττωράκης.

Μάλιστα σύμφωνα με τον πνευμονολόγο, παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στο παρελθόν. «Έχουμε αφαιρέσει κουκούτσι, πλαστικά παιχνίδια και γενικά ξένα σώματα» είπε.

«Προσοχή στον επίμονο βήχα»

«Το μήνυμα που πρέπει να περαστεί από αυτό το συμβάν είναι πως είτε τα συμπτώματα είναι έντονα, είτε όχι, είτε υπάρχει φλεγμονή, ο ασθενής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Μερικές φορές μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και καλό θα ήταν να μεριμνήσει να εξεταστεί σύντομα» τόνισε ο κ. Βιττωράκης.

«Η βρογχοσκόπηση είναι μια ασφαλής και ανώδυνη διαδικασία για την διερεύνηση πληθώρας παθήσεων και συμπτωμάτων» πρόσθεσε ο γιατρός.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.