Οι αγρότες αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις – Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα μπλόκα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους θα αποφασίσουν σήμερα Τρίτη (06/02) οι αγρότες, στην πανελλαδική σύσκεψη παρουσία εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Νίκαια της Λάρισας, καθώς δεν ικανοποιούνται από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και προσανατολίζονται στη δυναμική κλιμάκωση των δράσεών τους.

Στο μεταξύ, οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα κλιμάκωσης στην Πολιτεία, που υπόσχεται να ακούσει και να υλοποιήσει τα αιτήματά τους, στο μέτρο βέβαια του εφικτού.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, διαμηνύει ότι οι πόροι που έχει στη διάθεσή της δεν είναι ανεξάντλητοι, γι΄αυτό δεν εξετάζει αυτή την ώρα επιπλέον μέτρα στήριξης προς τους αγρότες.

«Ικανοποιούμε τα αιτήματα πάντα με γνώμονα τα δημοσιονομικά περιθώρια, αυτό που μπορούσαμε το ανακοινώσαμε», δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, εδώ και ημέρες έχει αναλάβει διαπραγματευτική δράση συνομιλώντας με εκπροσώπους των μπλόκων, ενώ άφησε «παράθυρο» περαιτέρω ενίσχυσης του αγροτικού κλάδου ανάλογα με τις ανάγκες και την πορεία των δημοσιονομικών, όχι άμεσα, αλλά σε οκτώ μήνες από σήμερα, μιλώντας στο Mega.

Σύμφωνα μάλιστα με το Open, το Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκλείει μια συνάντηση με τους αγρότες, αφού πρωτίστως δει ποιες είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν αύριο, κατά την κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη.

Με δύο «σκληρές» προτάσεις, η μία να πάνε τρακτέρ στην Αθήνα για αποκλεισμό της Βουλής και η δεύτερη να κλείσουν συντονισμένα Εθνικές Οδοί, συσκέπτονται οι αγρότες στα μπλόκα του Πλατυκάμπου, της Καρδίτσας και των Τρικάλων ενόψει της αυριανής Πανελλαδικής σύσκεψης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.