Ανθή Σαλαγκούδη: «Στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε τις γυναίκες ως τεκνοποιητική μηχανή»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Ανθή Σαλαγκούδη παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη». Η γνωστή παρουσιάστρια και δημοσιογράφος μίλησε μεταξύ άλλων για τις παρένθετες μητέρες και την απόφασή της να προχωρήσει σε κατάψυξη ωαρίων

«Υπάρχει μια διάκριση στο θέμα της παρένθετης μητέρας, αφού επιτρέπεται μόνο στα ετερόφυλα ζευγάρια. Ο θεσμός της παρένθετης μητέρας δεν ανακαλύφθηκε τώρα για τα ομόφυλα ζευγάρια, υπάρχει. Στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε τις γυναίκες ως τεκνοποιητική μηχανή», είπε η Ανθή Σαλαγκούδη και συνέχισε:

«Επειδή δεν είχα την επιθυμία μέχρι σήμερα να γίνω μητέρα, αλλά σκέφτομαι ότι μπορεί να την έχω σε μεγαλύτερη ηλικία, σκέφτηκα να προχωρήσω σε κατάψυξη ωαρίων για να έχω και αυτή την επιλογή. Δεν μπορώ να το πω σίγουρα, μπορεί να μην γίνω ποτέ μανούλα, μπορεί να αποφασίσω να υιοθετήσω, δεν ξέρω, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι.

«Καταλαβαίνω ότι είναι μεγάλη απόφαση ένα παιδί να το μεγαλώσεις μόνη, απλά θέλω να πω ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμένα δεν με τρομάζει. Δεν μπορώ να είμαι δογματική σχετικά με την οικογένεια και την μορφή της, πως δηλαδή επιλέγει ο καθένας να κάνει οικογένεια».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.