Μείωση ΕΝΦΙΑ 10%: Ολιγοήμερη παράταση στην υποβολή αιτήσεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ολιγοήμερη παράταση δόθηκε στους ιδιοκτήτες των ασφαλισμένων ακινήτων προκειμένου -εφόσον την δικαιούνται- να λάβουν την έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ του 2024, υποβάλλοντας αίτηση στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία κανονικά έληγε σήμερα, ωστόσο πάρθηκε η απόφαση να δοθεί ολιγοήμερη παράταση προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δικαιούνται την έκπτωση να υποβάλλουν την αίτηση για να την λάβουν. Η παράταση δόθηκε μέχρι την 1η Μαρτίου.

Πώς θα κάνετε την αίτηση για την μείωση στον ΕΝΦΙΑ
Αρχικά οι δικαιούχοι της έκπτωσης θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα myAADE (myaade.gov.gr) με τους προσωπικούς κωδικούς του Taxis και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τη ακόλουθη διαδρομή: Εφαρμογές / Δημοφιλείς Εφαρμογές / myPROPERTY / Μείωση ΕΝΦΙΑ ασφαλισμένων κατοικιών. Εναλλακτικά πατήστε εδώ.

Από την παρακάνω υπηρεσία μπορείτε να υποβάλετε ψηφιακά αίτηση για χορήγηση μείωσης ΕΝΦΙΑ σε δικαίωμα επί ασφαλισμένης κατοικίας.

Ειδικότερα :

α) Εφόσον είστε λήπτης ασφάλισης των ασφαλιστήριων συμβολαίων, μέσω της καρτέλας «Δημιουργία νέας αίτησης» προβαίνετε στις παρακάτω ενέργειες:

Συσχετίζετε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που εμφανίζονται με τα δικαιώματα που κατέχετε επί των ασφαλισμένων κατοικιών (Ασφάλιση ιδίου).
Δηλώνετε τον/τους ΑΦΜ του/ων συνιδιοκτήτη/ών, όταν για την ασφαλισμένη κατοικία υπάρχουν περισσότεροι του ενός συνιδιοκτήτες (Ασφάλιση ιδίου και για λογαριασμό τρίτου/ων).
Δηλώνετε τον/τους ΑΦΜ τρίτου/ων προσώπου/ων που έχει/ουν δικαίωμα επί της ασφαλισμένης κατοικίας, όταν εσείς δεν κατέχετε δικαίωμα επί της κατοικίας (Ασφάλιση για λογαριασμό τρίτου/ων).
Οι φορολογούμενοι που θα περιληφθούν στην αίτησή σας ως συνιδιοκτήτες / τρίτα πρόσωπα θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, για να υποβάλουν αίτηση και να συσχετίσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την ασφαλισμένη κατοικία τους.

β) Εφόσον ενημερωθήκατε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ότι έχετε περιληφθεί στη δήλωση του λήπτη ασφάλισης ως συνιδιοκτήτης ή τρίτο πρόσωπο μπορείτε να εντοπίσετε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν δηλωθεί στον ΑΦΜ σας και να τα συσχετίσετε με τα δικαιώματά σας επί των ασφαλισμένων κατοικιών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.