Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-1: Ο Σπόραρ είχε τις λύσεις για το τριφύλλι, δύο στα δύο με τον Τερίμ στον πάγκο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το δύο στα δύο που επιθυμούσε ο Φατίχ Τερίμ στο ξεκίνημα του στον Παναθηναϊκό ήρθε έστω και δύσκολα με τους πράσινους να επικρατούν του Παναιτωλικού με 2-1 σε ένα ματς όπου ο Σπόραρ που ήρθε από τον πάγκο με την έναρξη του δευτέρου μέρους είχε τις λύσεις καθώς σημείωσε και τα δύο γκολ των πράσινων.

Το τριφύλλι δεν είχε καλή απόδοση, βρήκε δυσκολίες κόντρα στον Παναιτωλικό ο οποίος στο τέλος του αγώνα μείωσε το σκορ και θα μπορούσε να ισοφαρίσει τους πράσινους στις καθυστερήσεθς.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη που τον έφερε, προσωρινά στην πρώτη θέση, και περιμένει να δει τι θα γίνει στα ντέρμπι και κατά πόσο θα βγει κερδισμένος απ’ αυτά.

Οι πράσινοι δυσκολεύτηκαν αρκετά στο πρώτο ημίκχρονο να βρουν φάσεις μπροστά από την εστία του Καπίνο. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν είχαν ούτε μια τελική προς το τέρμα και είναι αλήθεια πως έγιναν καλύτεροι, περισσότερο επιθετικοί με την ταυτόχρονη παρουσία των Ιωαννίδη – Σπόραρ με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Ο Σλοβένος πέτυχε δύο γκολ, είχε μια ακόμη καλή στιγμή και οι πράσινοι είχαν και δοκάρι με τον Τζούριτσιτς με το τριφύλλι να χάνει την ευκαιρία να “κλειδώσει” τη νίκη.

Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του δεν κλείστηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, μετά το 1-0, έψαξε το γκολ της ισοφάρισης και μετά το 2-0 ένα τέρμα που θα άλλαζε τα δεδομένα.

Κατάφερε να βάλει προβληματισμούς στον Παναθηναϊκό με τον Σενγκέλια να μειώνει και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν και ένα δεύτερο τέρμα λίγο πριν το φινάλε.

Να σημειώσουμε πως η ομάδα του Αγρινίου διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι πάνω στον Χάρη Μαυρίας στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους σε μια φάση με τον Τζούριτσιτς να προσπαθεί να διώξει τη μπάλα μέσα στην περιοχή. Ο Φωτιάς δεν έδωσε τίποτα ενώ ούτε το VAR παρενέβη για να αλλάξει την απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης.

Πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα ο Τερίμ
Ο Φατίχ Τερίμ στο δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο του Παναθηναϊκού προχώρησε σε πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Κάποιες αναγκαστικές καθώς δεν είχε στη διάθεση του τον τιμωρημένο Πέρεθ και κάποιες κατ’ επιλογή όπως η χρησιμοποίηση των Λοντίγκιν, Χουάνκαρ,Τζούριτσιτς στο αρχικό σχήμα.

Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Λοντίγκιν αντί του Μπρινιόλι. Ο Βαγιαννίδης παρέμεινε στο δεξί άκρο με τον Χουάνκαρ να παίζει αριστερά αντί του Μλαντένοβιτς ενώ οι Αράο – Γεντβάι ήταν το δίδυμο στα στόπερ ξανά. Ο Ζέκα αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός με τον Βιλένα δίπλα του και τον Τσέριν αντί του Μπερνάρ ενώ ο Τζούριτσιτς έπαιξε στο αριστερό άκρο, ο Μαντσίνι δεξιά και ο Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα σε έναν καλύτερο αντίπαλο απ’ ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα πριν τέσσερις μέρες βρήκε αρκετές δυσκολίες μπροστά του καθώς δεν μπορούσε να μπει τόσο εύκολα στην περιοχή του Καπίνο ενώ η ομάδα του Αγρινίου τον απείλησε περισσότερο και είχε τις στιγμές της στη διάρκεια του αγώνα.

Ούτε μια τελική στην εστία το τριφύλλι
Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ δυσκολεύτηκαν αρκετά να απειλήσουν την εστία του Καπίνο και είναι χαρακτηριστικό πως αν και δημιούργησαν πέντε τελικές καμία εξ αυτών δεν πήγε στο τέρμα του Έλληνα γκολκίπερ ο οποίος πέρασε ένα εύκολο πρώτο 45λεπτο.

Το τριφύλλι είχε μεν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας αλλά οι στιγμές του στο παιχνίδι έφυγαν αρκετά πάνω από την εστία του Καπίνο καθώς τόσο ο Ιωαννίδης, δύο φορές, όσο και ο Μαντσίνι ήταν αρκετά άστοχοι.

Από την άλλη ο Παναιτωλικός του Γιάννη Πετράκη που κατέβηκε για να παίξει ποδόσφαιρο, προσπάθησε να πιέσει ψηλά, να κλέψει μπάλες και να απειλήσει. Τα κατάφερε τρεις φορές και είχε τις καλύτερες φάσεις στο πρώτο 45λέπτο.

Ένα σουτ του Μαυρία έφυγε λίγο έξω ενώ μια προσπάθεια του Καρέλη μπλόκαρε ο Λοντίγκιν για να κρατήσει το μηδέν στην εστία του Παναθηναϊκού.

Δίδυμο Σπόραρ – Ιωαννίδης με την έναρξη στο δεύτερο 45λεπτο
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Ο Τούρκος έριξερ στο ματς τον Σπόραρ και τον Αϊτόρ αντί των Βιλένα και Μαντσίνι και το τριφύλλι αγωνίστηκε από την αρχή του δευτέρου 45λεπτου με δίδυμο στην επίθεση τους Σπόραρ – Ιωαννίδη.

Το τριφύλλι έβαλε έξτρα πίεση στην άμυνα του Παναιτωλικού και κατάφερε στην πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 52′. Σε σέντρα από τα δεξιά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε. Έφτασε αριστερά πάνω στη γραμμή του άουτ που ήταν ο Χουάνκαρ εντός περιοχής, αυτός έκανε το γέμισμα και ο Σπόραρ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Καπίνο για το 1-0 του Παναθηναϊκού.

Επτά λεπτά αργότερα σε μια ανάλογη φάση ο Χουάνκαρ βρέθηκε και πάλι μέσα στην περιοχή, αλλά αυτή τη φορά έκανε το σουτ αντί την πάσα με τον Καπίνο να διώχνει τη μπάλα.

Ο Παναιτωλικός μετά το γκολ που δέχτηκε βγήκε στην επίθεση και θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 74′ όταν ο Ζοάο Πέδρο που είχε μπει στο ματς έκανε μια κεφαλιά προς το δεξί γάμα με τον Λοντίγκιν με το ένα χέρι να διώχνει σε κόρνερ.

Δοκάρι με τον Τζούριτσιτς στο 80′, γκολ ο Σπόραρ
Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να πετύχει ένα δεύτερο γκολ στο 80′, όταν ο Τζούριτσιτς, βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε το δεξί δοκάρι του Καπίνο με το 1-0 να παραμένει για το τριφύλλι. Ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Χουάνκαρ έκανε την ντρίμπλα, μπήκε στην περιοχήυ και με σουτ έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας.

Οι πράσινοι που έψαχναν ένα δέυτερο γκολ για να “κλειδώσουν” τη νίκη είδαν τον Σπόραρ να αστοχεί σε τετ α τετ με τον Καπίνο στο 88′ με τον Έλληνα γκολκίπερ να μπλοκάρει τη μπάλα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός έκλεψε τη μπάλα με τον Ζέκα να δίνει στον Τζούριτσιτς, αυτός πάσαρε δεξιά στον Σπόραρ ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-0 για το τριφύλλι.

Μείωσε ο Παναιτωλικός που έψαξε και την ισοφάριση
Ο Παναιτωλικός που δεν είχε τίποτα να χάσει βγήκε στην επίθεση και κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 90+2′ με ένα όμορφο τέρμα του Σενγκέλια. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν τη μπάλα στα δεξιά, έγινε μια παράλληλη μπαλιά προς τον μέσο της ομάδας του Αγρινίου, ο οποίος έκανε μία ντρίμπλα και το σουτ για να νικήσει τον Λοντίγκιν και να μειώσει σε 2-1.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα του Αγρινίου κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή. Ο Σενγκέλια το εκτέλεσε απευθείας με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει τη μπάλα στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ (90′ Φικάι), Ζέκα, Τσέριν, Μαντσίνι (46′ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (90′ Γερεμέγεφ), Βιλένα (46′ Σπόραρ), Ιωαννίδης (75′ Μπερνάρ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Μλάντεν, Οικονόμου, Μαλής, Μαυρίας (78′ Μπελεβώνης), Λιάβας, Μπαλντασάρα (74′ Τσιγγάρας), Πέρες (63′ Φ. Ντουάρτε), Χατζηθεοδωρίδης (63′ Ζοάο Πέδρο), Καρέλης (62′ Χουάνπι), Σενγκέλια.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.