Λίβερπουλ – Νιούκαστλ 4-2: Με μπαλάρα, θέαμα και τεσσάρα, αντί για επτάρα, οι Reds οδηγούν την κούρσα της Premier League

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολύ σημαντική νίκη πανηγύρισε η Λίβερπουλ στο παιχνίδι της Πρωτοχρονιάς για την 20η αγωνιστική της Premier League. Οι Reds επικράτησαν 4-2 της Νιούκαστλ στο βροχερό Άνφιλντ και είναι μόνοι πρώτοι με 45 πόντους στο +3 από Άστον Βίλα και στο +5 από Μάντσεστερ Σίτι (έχει αγωνιστική λιγότερη) και Άρσεναλ.

Η Λίβερπουλ είχε τεράστιες ευκαιρίες και τον απόλυτο έλεγχο, σ’ ένα παιχνίδι που θα μπορούσε κάλλιστα να λήξει 7-2. Συγκεκριμένα, οι Reds είχαν 7.20xG, κορυφαία επίδοσή τους για φέτος, με 34 τελικές και εννέα μεγάλες ευκαιρίες.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ με δύο γκολ και μία ασίστ, με τον Αιγύπτιο να αποχαιρετά πριν να φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αφήνοντας ένα σημαντικό κενό στη Λίβερπουλ.

Το ματς
Στο πρώτο μέρος η Λίβερπουλ είχε τον απόλυτο έλεγχο, πλήθος ευκαιριών, όμως δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 12ο λεπτό Σαλάχ και Νούνιες συνδυάστηκαν φανταστικά, ο Ουρουγουανός πλάσαρε από κοντά, ο Ντουμπράβκα απέκρουσε. Στη συνέχεια, ο τερματοφύλακας της Νιούκαστλ σταμάτησε και σουτ του Τζόουνς, με τη φάση να τελειώνει με άστοχο μακρινό σουτ από τον Έντο.

Στο 18′ οι Reds βρήκαν δίχτυα με τον Ντίας, όμως ο Νούνιες ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, έπειτα από ανατροπή του Ντίας από τον Μπότμαν. Ο Σαλάχ πήρε την ευθύνη, έχοντας πέντε συνεχόμενες εύστοχες εκτελέσεις, όμως δεν νίκησε τον Ντουμπράβκα.

Στο 36′ η Λίβερπουλ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Νούνιες βρέθηκε απέναντι από τον Ντουμπράβκα, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, το Άνφιλντ καρδιοχτύπησε στο 37′ όταν ο Νταν βρήκε δίχτυα, αλλά ο βοηθός και το VAR το ακύρωσαν, εξαιτίας του εκτεθειμένου Ίσακ.

Πριν από το τέλος του μέρους και συγκεκριμένα στο 40′, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ είχε δοκάρι, μετά από σουτ του από δύσκολη γωνία και άγγιξε ένα τρελό πραγματικά γκολ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το πολυπόθητο γκολ της Λίβερπουλ. Στο 49′ ο Ντίας είδε την κίνηση του Νούνιες δεξιά της περιοχής. Εκείνος τροφοδότησε τον Σαλάχ, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Λίγο αργότερα ο Ουρουγουανός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Ντουμπράβκα να δηλώνει ξανά παρών.

Η Λίβερπουλ το πλήρωσε στο 54′. Η Νιούκαστλ έτρεξε στην αντεπίθεση, ο Ίσακ πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά και πλάσαρε, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο παιχνίδι.

Η Λίβερπουλ εξακολουθούσε να χάνει ευκαιρίες και στο 69′ είχε άλλη μία με τον Χάκπο να εκτελεί από το ύψος του πέναλτι, αλλά τον κίπερ των magpies να αποκρούει ξανά. Εν τέλει οι Reds πήραν ξανά προβάσισμα στο 74′. Ο Σαλάχ και ο Ζότα συνδυάστηκαν στα δεξιά, ο Πορτογάλος γύρισε προς τον Τζόουνς, ο οποίος πλάσαρε για το 2-1.

Στο 78ο λεπτό οι Reds διεύρυναν το προβάδισμα, έστω και προσωρινά. Ο Σαλάχ βρήκε εξαιρετικά τον Χάκπο και ο Ολλανδός την έσπρωξε στα δίχτυα. Στο 81′ η Νιούκαστλ ξαναμπήκε στο παιχνίδι, αλλά για λίγο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπότμαν σηκώθηκε στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά μείωσε.

Στο 86ο λεπτό όμως η Λίβερπουλ κλείδωσε τη νίκη. Ο Ζότα προσπάθησε να περάσει τον Ντουμπράβκα, αλλά ανατράπηκε. Ο Τέιλορ έδειξε την άσπρη βούλα, ο Σαλάχ ευστόχησε και οι Reds κλείδωσαν τη νίκη. Μέχρι και το φινάλε οι Reds είχαν ευκαιρία και γι’ άλλα γκολ, όμως το 4-2 παρέμεινε.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Γκόμες, Σόμποζλαϊ (64′ Χράφενμπερχ), Έντο (75′ Μακ Άλιστερ), Τζόουνς, Σαλάχ, Νούνιες (64′ Χάκπο), Ντίας (64′ Ζότα)
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Λιβραμέντο, Σέρ, Μπότμαν, Μπέρν (82′ Χολ), Μίλεϊ, Γκιμαράες, Λόνγκσταφ, Ζοέλιντον (82′ Λασέλς), Γκόρντον, Ίσακ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.