Ζάκυνθος: Το πετρέλαιο “τρύπωσε” στους σωλήνες ύδρευσης – Χωρίς νερό μια εβδομάδα η πόλη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ολική διακοπή ύδρευσης διατάχθηκε στη Ζάκυνθο, λόγω εισροής πετρελαίου σε αγωγό.

Χωρίς νερό θα μείνει για μία ολόκληρη εβδομάδα το σύνολο της πόλης της Ζακύνθου (από τη Μπόχαλη έως το ποτάμι), εξαιτίας εισροής πετρελαίου στο δίκτυο. Η διακοπή ύδρευσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (12/01).

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, Διονύσης Τουρκάκης, μετά την εισροή πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης, ενημέρωσε τους πολίτες της Ζακύνθου για τα ακόλουθα:

«1. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες καθαρισμού και χλωρίωσης του δικτύου που εισχώρησε πετρέλαιο.

Έγιναν δειγματοληπτικές μετρήσεις σε σημεία του δικτύου από την υπηρεσία μας και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αύριο Σάββατο.
Διεξήχθη ευρεία σύσκεψη όλων των υπηρεσιών του Δήμου Ζακύνθου (ΔΕΥΑΖ, Υπηρεσίες Δήμου).
Αποφασίσθηκε η ολική διακοπή της ύδρευσης της πόλης της Ζακύνθου από τη Μπόχαλη έως το ποτάμι σε όλο το πλάτος της πόλης για μία εβδομάδα, προκειμένου να επιθεωρηθούν όλα τα σημεία του δικτύου.
Συστήθηκε συντονιστικό κέντρο ελέγχου στο πνευματικό κέντρο υπό την επίβλεψη του Δημάρχου Ζακύνθου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΖ, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να απευθύνεται σε εικοσιτετράωρη βάση.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 26950 23275 και 26953 61300 από τις 08:00 έως τις 20:00.
Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου θα γίνει διανομή σε κάθε σπίτι οδηγιών καθαρισμού των δεξαμενών και γενικές οδηγίες προστασίας.
Απεστάλησαν δείγματα που ελήφθησαν σήμερα υπό της οδηγίες του υπουργείου Υγείας, με το οποίο είμαστε σε συνεχή επαφή, σε πιστοποιημένο εργαστήριο. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν την Δευτέρα.
Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε χρήση του νερού.

Ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση, παραμένουμε στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε βοήθεια και πληροφορία με γνώμονα την εξυπηρέτηση εκείνων και τη δημόσια υγεία».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.