Πατρινό Καρναβάλι 2024: Στο Δημαρχείο το λάβαρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Πατρινό Καρναβάλι 2024 άνοιξε και επίσημα τις πύλες του καλωσορίζοντας τους αναρίθμητους θερμούς φίλους του σήμερα Σάββατο 20 Ιανουαρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα ξετυλιχτεί στους δρόμους της Πάτρας κατά τη διάρκεια όλης της μέρας έως αργά το βράδυ.

Για όλη την ημέρα της έναρξης, η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας έχει ετοιμάσει ένα πληθωρικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, καλώντας τον κόσμο να κατέβει στο κέντρο της Πάτρας και δίνοντάς του πολλές αφορμές για γνήσια καρναβαλική διασκέδαση.

Κεντρικό σύνθημα της ανοιχτής αυτής πρόσκλησης είναι το φετινό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού:

«Τι κι αν μας ‘μπριζώνουν’; Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν. Be Unplugged! λοιπόν»

Οι πρωινές δράσεις που ξετυλίγονται περιλαμβάνουν καρναβαλικές πομπές, με ξεφάντωμα στο ρυθμό των κρουστών, ακροβατικά-ζογκλερικά, μουσικές, χορούς και άφθονη διάθεση για καρναβαλικές ευχές, αφού στο επίκεντρο βρέθηκε νωρίτερα, η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο της Πάτρας.

Της πομπής που αφίχθη στο Δημαρχείο, προπορεύονταν το συγκρότημα κρουστών Ritmo Loco Street Band, ακολουθούν οι X-Saltibagos, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή και τα μέλη του ΔΣ, η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Γεωργία Σακκά, μέλη της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής, εθελοντές, η τελάλισσα Μαρία Αγουρίδη με το Μουσικό Άρμα και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες και καρναβαλιστές.

Την πομπή καλωσόρισε στην πόρτα του Δημαρχείου, ο δήμαρχος Πατρέων που υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής, παρέλαβε το καρναβαλικό λάβαρο από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Την εκδήλωση σφράγισε το έθιμο του σοκολατοπόλεμου από το μπαλκόνι του Δημαρχείου.

Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στις 17 Μαρτίου, σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις της ημέρας:

Μετά την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου, το μουσικό συγκρότημα κρουστών Ritmo Loco Street Band και οι X-Saltibagos θα μεταφέρουν κέφι, ρυθμό, χαρά και καρναβαλικά χρώματα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, ακολουθώντας τη διαδρομή: Μαιζώνος, Παντανάσσης, Ρήγα Φεραίου, Γεροκωστοπούλου – άφιξη στην Πλατεία Γεωργίου. Εκεί θα γίνουν μια παρέα με τον κόσμο, χορεύοντας σε ρυθμούς άφρο-λάτιν υπό τον ήχο των κρουστών.

Οι απογευματινές και βραδινές δράσεις

Από νωρίς το απόγευμα, στις 18.30 στη πλατεία Γεωργίου, DJ’S μουσική καλεί τον κόσμο να συντονιστεί με τις επιλογές των γνωστών djs Τάκη Αγγελόπουλου και Παναγιώτη Μουζάκη, που θα ανεβάσουν τα καρναβαλικά ντεσιμπέλ. Μαζί τους ερασιτέχνες ηθοποιοί – παρουσιαστές θα αλληλοεπιδρούν με το κοινό.

Στις 20.00 ο καταξιωμένος θίασος θεατρικού δρώμενου (Θέατρο Δρόμου Helix) με την Baroque Παρέλαση θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο, ακολουθώντας τη διαδρομή: Μαιζώνος, Βότση, Ρήγα Φεραίου, Ερμού, Μαιζώνος – άφιξη στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου.

Η Baroque Παρέλαση είναι μια δράση με τη μορφή νυχτερινής παρέλασης, ιδιαίτερα εντυπωσιακή και ταιριαστή με το πνεύμα της καρναβαλικής γιορτής. Συμμετέχουν δέκα ηθοποιοί και τρεις μουσικοί με κρουστά.

Ψηλά ξυλοπόδαρα με αναρτήσεις, τεράστιες φούστες και εντυπωσιακά κοστούμια διαφορετικών χρωμάτων, ακροβάτες, ζογκλέρ με φωτιές, και αρλεκίνοι συνθέτουν μια μαγική εικόνα, σκορπώντας χαρά και γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Η ώρα της επίσημης έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα είναι στις 21.00 στην πλατεία Γεωργίου Α’ και ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έχοντας δίπλα του την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ θα κηρύξει την έναρξη. Οι καθιερωμένες σοκολατορίψεις των σωματείων θα αφήσουν την απαραίτητη γλυκιά πινελιά.

Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία κέφι.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.