Πάτρα: Επιχείρηση του Τμήματος Εκβιαστών – Συνελήφθη πρώην υποψήφιος βουλευτής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε μια σύλληψη προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης κλιμάκιο του Τμήματος Εκβιαστών που έφθασε από την Αθήνα στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο της Αθήνας χειρίζεται αποκλειστικά την υπόθεση και μάλιστα με άκρα μυστικότητα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψη αφορά υπόθεση εκβίασης την Αθήνα, χωρίς να έχουν γίνει για την ώρα περισσότερα γνωστά.

Επίσης, συνελήφθη μία γυναίκα που ήταν μαζί του.

Οπως αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της:

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024, στην Πάτρα, 50χρονος ημεδαπός και 37χρονη ημεδαπή και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ο 50χρονος ζήτησε από μέλη διοικητικού συμβουλίου αγροτικού συνεταιρισμού το ποσό των -300.000- ευρώ προκειμένου να τους παρέχει συνδρομή σε δικαστικής και διοικητικής φύσεως ζητήματα, που ανέκυψαν μετά την εκλογή νέου προέδρου.

Ακολούθησε προγραμματισμένη συνάντηση, στην οποία εμφανίσθηκε ο 50χρονος μαζί με την 37χρονη, οι οποίοι και συνελήφθησαν μετά την παραλαβή του χρηματικού ποσού των -150.000- ευρώ, μέρος των οποίων είχε προσημειωθεί.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μεταλλική συσκευασία που περιείχε μεταλλικά σφαιρίδια για αεροβόλο.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.