Πάτρα: Εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην καλαίσθητη αίθουσα Τέχνης «Gallery Ωδείο», του Κέντρου Πολιτισμού-Ολυμπισμού «Κωστή Παλαμά»  ξεκίνησε μια σημαντική πρωτοβουλία, το εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού για να γνωρίσουν την μοναδική μας Πολιτιστική Κληρονομιά και να συμμετέχουν σε διαδραστικές δράσεις ανακύκλωσης υλικών που σκοπεύουν στην προστασία και την φροντίδα του περιβάλλοντος.

Ο καθηγητής, Δρ.Μαλλιάς Θεόδωρος με οπτικοακουστική παρουσίαση ανέπτυξε στα παιδιά την α)σημαντικότητα του Πολιτισμού για την ύπαρξη κάθε λαού καθώς και τις πέντε κύριες ενότητες που συγκροτούν την Πολιτιστική μας Κληρονομιά(Γλώσσα-Τέχνες-Παράδοση-Ήθη-Έθιμα-Αθλητισμός-Θρησκεία).

Αναφέρθηκε στην συμβολή των Τεχνών(Ζωγραφική-Γλυπτική-Ποίηση-Μουσική-Χορός-Θέατρο-Αρχιτεκτονική)στην Πολιτιστική ανάπτυξη κάθε περιοχής και ανέλυσε τον θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων ως Παγκόσμιο και Διαχρονικό Πολιτιστικό γεγονός.

Σημαντική επίσης η συμβολή της Ιδρύτριας της Κοιν.ΣΕΠLiofylloΑλεξάνδρας Μακρυγεώργουη οποία ανέπτυξε τα οφέλη που παρέχονται με τη χρησιμοποίηση των ηλιόφιλωνκαι την χρησιμότητα της ανακύκλωσης.

Η Αρχιτέκτων Μπουζούκα Παναγιώτα με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Σοφία Μαλλιά δημιούργησαν διαδραστικές  δράσεις ανακύκλωσης αντικειμένωνμε τα οποία υλικά τα παιδιά δημιούργησαν διάφορα καλλιτεχνικά αντικείμενα.

Στο Πρόγραμμα συμμετείχε με συμβουλευτική παρουσία η γνωστήεκπαιδεύτρια δασκάλα Αποστολοπούλου Μαρία.

Τέλος σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν με Άριστη συνεισφορά  στο πρόγραμμα απονεμήθηκαν συμβολικά διπλώματα καθώς και  στις δασκάλες που συνόδευαν τα παιδιά του 34ου Δημοτικού Σχολείου Ανθούπολης, απονεμήθηκε το βιβλίο-λεύκωμα του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» με τίτλο «Οι Καλλιτέχνες δημιουργούν Πολιτισμό» για την βιβλιοθήκη τους.

Το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί για τα Δημοτικά Σχολεία καθ΄ όλη την Σχολική περίοδο

Θερμά συγχαρητήρια

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.