Πάτρα: Απεργιακή κινητοποίηση των Οικοδόμων την Τετάρτη στον ΕΦΚΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας:

Την Τετάρτη 31 Γενάρη οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές σε όλη τη χώρα απεργούν για αυξήσεις στα μεροκάματα, Ασφάλιση, Συλλογικές Συμβάσεις, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας συνέχισε και σήμερα τις επισκέψεις του στους χώρους δουλειάς, όπως έκανε και το προηγούμενο διάστημα, προετοιμάζοντας την Πανοικοδομική Πανελλαδική Απεργία, των εργαζόμενων στον κλάδο, η οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Το συνδικάτο μας παρεμβαίνει και συζητά καθημερινά με τους εργαζόμενους στα γιαπιά και στα εργοτάξια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοί στον κλάδο και τις διεκδικήσεις που δίνουν απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρησιακών ομίλων.

Με την απεργία, ο κλάδος διεκδικεί αυξήσεις σε όλα τα μεροκάματα, με υπογραφή εργοταξιακών Συμβάσεων. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Κάθε μέρα δουλειάς να είναι και μέρα Ασφάλισης. Υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργείου Εργασίας για μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια στους ασφαλισμένους μετά το 1993 και κήρυξη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) ως γενικώς υποχρεωτικής. Επαναλειτουργία των Μεικτών Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας. Ένταξη συναφών ειδικοτήτων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (γυψοσανιδάδες κ.ά.).

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και οι εργαζόμενοι στον κλάδο θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την Τετάρτη 31 Γενάρη και ώρα 10:30 π.μ., μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ, Γούναρη & Κορίνθου

Είμαστε βέβαιοι ότι η Απεργία στις 31 Γενάρη μπορεί να γεννήσει νέες προϋποθέσεις και δυνατότητες, να προσθέσει νέες κατακτήσεις. Γι’ αυτό ριχνόμαστε με ορμή και αποφασιστικότητα, με πείσμα και επιμονή για την επιτυχία της Απεργίας και της απεργιακής μας συγκέντρωσης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.