Πάτρα: Αδιανόητα υψηλά τα ενοίκια εμπορικών καταστημάτων στο κέντρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με τα αδιανόητα υψηλά ενοίκια, έρχονται αντιμέτωποι οι έμποροι του κέντρου της Πάτρας. Σε οδούς όπως η Μαιζώνος και η Κορίνθου, τα μισθώματα είναι απρόσιτα για ένα κατάστημα στις δυο κεντρικές οδούς του ιστορικού κέντρου, από την οδό Κολοκοτρώνη μέχρι και την πλ. Γεωργίου, τα ενοίκια ξεκινούν από 6.000 έως 10.000 ευρώ το μήνα.

Ενας από τους λόγους που τα ενοίκια έχουν πάρει την ανηφόρα στη οδό Μαιζώνος είναι οι πολυεθνικές. Υπάρχει ανοίκιαστο μαγαζί 120τ.μ. που η τιμή που δίδεται είναι 15.000 ευρώ το μήνα.
Επίσης, η ανάπτυξη εμπορικών κέντρων τόσο στην οδό Έλληνος Στρατώτου και στην οδό Ακρωτηρίου, οφείλεται στα υψηλά ενοίκια στους δρόμους του ιστορικού κέντρου καθώς «τα μισθώματα του κέντρου, δημιούργησαν εμπορικές πιάτσες και στις γύρω περιοχές. Ο καταναλωτής μπορεί να βρει τα πάντα, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του.

Ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου, είναι και αυτός, ένας από τους δρόμους με εξαιρετικά υψηλά ενοίκια. Ο πεζόδρομος δεν ήταν παραδοσιακά εμπορικός δρόμος ωστόσο από την ώρα που μετατράπηκε σε δρόμο των καφέ και των μπαρ, τα ενοίκια διπλασιάστηκαν δηλαδή από 1.000 ευρώ το μήνα ένα μαγαζί έχει φτάσει τις 2.000 ευρώ ή ακόμα και 3.000 ευρώ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.