Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια στις Αλυκές της Κάτω Αχαΐας (φωτο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ιδιαίτερη κατάνυξη αλλά και λαμπρότητα εορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνια στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται στην έδρα του Δήμου, αρχικά με τη θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Κάτω Αχαΐα και στη συνέχεια με τον Αγιασμό των Υδάτων και την ρίψη του Τίμιου Σταυρού στο γραφικό λιμανάκι των Αλυκών.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, μαζί με μέλη της Δημοτικής Αρχής και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπους των τοπικών πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπους Συλλόγων και Φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.

«Μια μεγάλη μέρα για τη Χριστιανοσύνη. Είθε η χάρη του Αγίου Πνεύματος να μας δώσει φώτιση και να μας καθοδηγήσει στο δρόμο της αγάπης, της αλληλεγγύης και της δημιουργίας!
Χρόνια πολλά σε όλους και όλες!» ανέφερε ο Δήμαρχος, μετά την ολοκλήρωση του Καθαγιασμού των Υδάτων.

Το σταυρό ανέσυρε από τη θάλασσα ο Νικόλαος Καρράς από την Κάτω Αχαΐα, στον οποίο ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας απένειμε αναμνηστική πλακέτα.

Σημαντική ήταν η συμβολή του Σώματος Εθελοντών Διασωστών Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας (ΣΕΔΙΠ) για την ναυαγοσωστική κάλυψη της τελετής, ενώ ξεχωριστό χρώμα έδωσε η συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αλυκές» με καΐκια και την προσφορά κερασμάτων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.