Του έκανε μήνυση η γυναίκα του γιατί τον έπιασε να την παρακολουθεί με το τηλέφωνο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας 38χρονος έκανε Πρωτοχρονιά στο κρατητήριο στη Λάρισα γιατί του έκανε μήνυση η γυναίκα του. Ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος της περιοχής του, κατηγορούμενος για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ο 38χρονος παραπέμφθηκε Τρίτη ενώπιον της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» διέταξε περαιτέρω προκαταρκτική έρευνα προκειμένου η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. να ανακτήσει δεδομένα από το κινητό του 38χρονου το οποίο, έσπασε πάνω στον θυμό της, η σύζυγός του και έως τότε άφησε ελεύθερο τον άνδρα.

Ο 38χρονος, όπως αναφέρει το onlarissa.gr, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, με αφορμή προσωπικές και οικογενειακές διαφορές, αγνοώντας τις συνέπειες του νόμου έκρινε σκόπιμο λίγο πριν το μεσημέρι της 31ης Δεκεμβρίου να τοποθετήσει το κινητό του τηλέφωνο στο μπάνιο του σπιτιού, κρύβοντάς το στο καλάθι με τα ρούχα προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό.

Καταγράφοντας έτσι «ιδιωτικές στιγμές μελών της οικογενείας του, εν αγνοία τους» όπως καταγγέλθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. με τη σύζυγο αντιλαμβανόμενη την πράξη του συζύγους της, να καταστρέφει το τηλέφωνο.

Η τηλεφωνική συσκευή η οποία κατέστη μη λειτουργική από τη φθορά που της προκάλεσε η σύζυγος κατασχέθηκε ωστόσο από την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση για να ανακτηθούν δεδομένα. Αφού η καταγγέλλουσα φέρεται να ανέφερε πως το κινητό τοποθετήθηκε στο μπάνιο και είχε τεθεί σε λειτουργία βιντεοσκοπώντας τον χώρο, ενώ σύμφωνα με τον συλληφθέντα σύζυγο, το κινητό είχε όντως τεθεί σε λειτουργία αλλά μόνο για να ηχογραφεί, προκειμένου όπως εξηγήθηκε να διερευνηθεί η βασιμότητα των υποψιών του συζύγου.

Ο μηνυόμενος σύζυγος θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος για προσβολή του ατομικού απορρήτου και της επικοινωνίας όπως προβλέπεται στον Ποινικό Κώδικα για όποιον «αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων που δεν διεξάγεται δημόσια ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου», παράβαση που τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.