Πρόταση νόμου ΣΥΡΙΖΑ για άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο και κατοχύρωση δικαιώματος γάμου των ΛΟΑΤΚΙ+

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόταση νόμου για την άρση των διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο και την κατοχύρωση του δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, την οποία υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Όπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση, «τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ είναι ανάγκη να τεθούν ως πρόσταγμα και πραγματικό πολιτικό πρόγραμμα για τις δημοκρατικές, τις κοινωνικά φιλελεύθερες και προοδευτικές δυνάμεις και στην Ελλάδα, όπως στην Ευρώπη».

«Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ είναι ανθρώπινα δικαιώματα, -όπως υπενθυμίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ψήφισμα της 14ης Σεπτεμβρίου 2021. Η ΕΕ έχει διαμορφώσει ήδη μια στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ για την περίοδο 2024-2025 για τη μετατροπή της σε μια πραγματική “Ένωση Ισότητας”», υπογραμμίζει η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Σήμερα, επιβάλλεται άμεσα η πρόοδος στον τομέα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ όσον αφορά ιδίως στον γάμο και τη δυνατότητα απόλαυσης όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτόν, με τρόπο ισότιμο σε σχέση με τα ετερόφυλα ζευγάρια, όπως τεκνοθεσία, ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και άλλα.

Στον στόχο αυτό αποβλέπει η παρούσα πρόταση νόμου, εισάγοντας μεταρρυθμίσεις στα παραπάνω αλλά και σε άλλα πεδία».

Τέλος επισημαίνουν ότι «ο γάμος μεταξύ ζευγαριών του ιδίου φύλου αναγνωρίζεται ήδη σε 14 χώρες-μέλη της ΕΕ και σε 18 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης όπως επίσης και η από κοινού τεκνοθεσία από ζευγάρια ιδίου φύλου συναντάται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ενώ προβλέπονται διαδικασίες ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.