Ποιος είναι ο 44χρονος με το παρατσούκλι «Ζαμπόν» που «γάζωσαν» στον Νέο Κόσμο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο της νύχτας ήταν ο 44χρονος, ο οποίος έπεσε νεκρός κατά την ενέδρα που του έστησαν έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του στον Νέο Κόσμο.

Ο άνδρας είχε κατηγορηθεί ως επικεφαλής ομάδας εκβιαστών, ενώ σε βάρος του είχε γίνει ακόμη μία απόπειρα δολοφονίας το 2018 στον Πειραιά.

Πρόκειται για τον Ε. Ζ. γεννηθέντα το 1980, ο οποίος ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Ζαμπόν» στο χώρο της νύχτας με σχέσεις με την Greek Mafia, ο οποίος είχε γίνει ξανά στόχος το 2018 στην ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Τότε την είχε γλιτώσει με τραυματισμούς στα πόδια και στα χέρια καθώς το καλάσνικοφ των δραστών είχε πάθει εμπλοκή.

Στο παρελθόν, το θύμα έχει κατηγορηθεί για ληστείες και εκβιασμούς ληστειών αλλά και για συμμετοχή σε απόπειρα δολοφονίας δικαστή. Το Νοέμβριο του 2012 είχε κατηγορηθεί για τη συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε σε διάφορες περιοχές μεταξύ των οποίων του Χαϊδαρίου, της Γλυφάδας και του Πειραιά. Μάλιστα φέρεται να είχε πάρει εντολή να σκοτώσει την Πρόεδρο του δικαστηρίου, Παρασκευή Καλαϊτζή, για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, με τον ίδιο να αρνείται κάθε εμπλοκή του.

Βασική μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση ήταν η ξαδέλφη του γνωστού αρχιμαφιόζου Π.Β., που είχε αποκαλύψει σχεδία της greek mafia, και φέρεται να της είχε ζητήσει να παρακολουθήσει την πρόεδρο. Ωστόσο το εν λόγω σχέδιο δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί καθώς ο Β.Ζ. συνελήφθη για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών.

Τον Ιανουάριο του 2015 το όνομα του είχε συμπεριληφθεί και σε δικογραφία με συνολικά 37 κατηγορούμενους.

Πηγή:iefimerida 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.