Ξυλοδαρμός 4χρονου στα Μέγαρα: Είχε διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες ζωής του παιδιού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση το 4χρονο αγοράκι, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον πατριό του στα Μέγαρα.

Η κακοποίηση του παιδιού από τον σύντροφο της μητέρας του, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ήταν συχνό φαινόμενο.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, από το Νοέμβριο είχε διαταχθεί έρευνα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας της Αθήνας προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες ζωής του παιδιού.

Από την αστυνομία όμως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απάντηση ήταν πως ο εντοπισμός της διεύθυνσης της οικογένειας κατέστη δυσχερής. Επίσης, τα αδελφάκια με εντολή εισαγγελίας έχουν ήδη απομακρυνθεί από την οικογένεια και αποφασίστηκε να μεταφερθούν προσωρινά σε δομή φιλοξενίας ανήλικων.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Δήμου Μεγαρέων στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, συνοδεία ομάδας ΔΙΑΣ, και από εκεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν σε κωματώδη κατάσταση, το διασωλήνωσαν και έκριναν απαραίτητη τη διακομιδή του σε νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική έρευνα στην οποία συμμετέχουν και άντρες της ΟΠΚΕ, για τον εντοπισμό του 23χρονου δράστη και συντρόφου της 29χρονης μητέρας του αγοριού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η μητέρα στους αστυνομικούς, εκείνη προέρχεται από τη Λαμία όπου ζούσε μαζί με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της, μέχρι που γνώρισε τον συγκεκριμένο άντρα και «κλεφτήκανε», όπως είπε. Πλέον ζουν στον καταυλισμό του Βλυχού, στο σπίτι του 23χρονου.

Εκεί, όπως ανέφερε η γυναίκα, τον τελευταίο μήνα ο 23χρονος είχε αρχίσει να επιδεικνύει πολύ βίαιη συμπεριφορά έναντι όλων των παιδιών της και ειδικά στον 4χρονο αλλά και στην ίδια και μάλιστα πρόσφατα είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί και πάλι στο νοσοκομείο ο 4χρονος μετά από βίαιο ξυλοδαρμό.

Είχε ενημερωθεί σχετικά η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και μάλιστα εκκρεμούσε αίτημα προς την Εισαγγελία Ανηλίκων για την προστατευτική απομάκρυνση των παιδιών της οικογένειας, κάτι που δεν πρόλαβε να γίνει.

Τα υπόλοιπα αδερφάκια του 4χρονου έχουν μεταφερθεί στο ίδιο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή, για την προστατευτική τους φύλαξη, όσο διαρκούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει:

«ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ από το Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» και την 1η ΥΠΕ Αττικής

1. Γνωρίζεται ότι ανήλικος, άρρεν, (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, την 10/01/2024 (17:30 hrs) διακομίσθηκε μέσω Σ/ΕΚΑΒ, από Γ.Ν. Θριάσιο στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

2. Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή), διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.

3. Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.

4. Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.