Ερυθρός Σταυρός: Αθώα η διοικήτρια για το γλέντι των Χριστουγέννων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απαλλάχθηκε από κάθε ευθύνη η διοικήτρια του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» (ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ) για το χριστουγεννιάτικο γλέντι που είχε στήσει στους χώρους του νοσοκομείου με ζωντανή μουσική.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «οι μαρτυρίες όλων των εμπλεκομένων προσώπων απέδειξαν ότι η εορτή αυτή γίνεται σε ετήσια βάση εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον ίδιο συγκεκριμένο χώρο».

Όσον αφορά τη διέλευση της ασθενούς με φορείο από το χώρο της εορταστικής εκδήλωσης, η γυναίκα ανέφερε ότι ήταν δική της επιθυμία και ότι ζήτησε αυτή από τους τραυματιοφορείς να την περάσουν από τον χώρο όπου γινόταν το γλέντι, για… «ψυχολογικούς λόγους».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας
Την 20-12-2023, ημέρα μικρής εφημερίας (από 08.00 έως 14.00) και ώρα 12.00 μ.μ., διοργανώθηκε στο ΓΝΑ «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ εορταστική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα απευθυνόμενη στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, τους ασθενείς και τους συνοδούς αυτών. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Κεντρική Είσοδο του Νοσοκομείου με συμμετοχή του κάθε είδους προσωπικού του και της Διοικήτριας αυτού και περιελάβανε ομιλία του ιερέα Ρουσάκη για το Πνεύμα των Χριστουγέννων, μικρή ομιλία και ευχές από μέλη της Διοίκησης του Νοσοκομείου (τον Πρόεδρο ΔΣ κ. Μπαζίγο, τη Διοικήτρια κ. Ταβιανάτου και την Αναπληρώτρια Διοικήτρια κ. Κανέλου), Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, λοιπά άσματα αντίστοιχου περιεχομένου και προς το τέλος χορευτικά άσματα συνοδεία δύο κιθάρων.

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας των ασθενών είχαν δοθεί οδηγίες από τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κάθε τυχόν αναγκαία μεταφορά/μετακίνηση αυτών να διενεργηθεί από εναλλακτικές διαδρομές από τον ανωτέρω χώρο.

Εξετασθείσα ασθενής στις 20-12-2023 στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα εξέφρασε την επιθυμία, κατά την μεταφορά της στο θάλαμο νοσηλείας της, να μεταβεί στο χώρο της εκδήλωσης για λόγους ψυχολογικής υποστήριξης, οπότε με τη συνδρομή προσωπικού του Νοσοκομείου διήλθε του ανωτέρω χώρου άνευ παραμονής της εκεί. Το ανωτέρω γεγονός (διέλευση ασθενούς με φορείο από το χώρο της εορταστικής εκδήλωσης), όπως και η λοιπή τελετή, κατεγράφη δια κινητού τηλεφώνου από παριστάμενο στο χώρο φυσικό πρόσωπο (τα στοιχεία του οποίου δεν κατέστησαν γνωστά) και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο.

Ως εκ τούτου, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που είχε διαταχθεί για το περιστατικό της εορτής των Χριστουγέννων στο ΓΝΑ «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» κατέληξε στην απαλλαγή πάσης ευθύνης από τη Διοικήτρια κυρία Ελπινίκη Ταβιανάτου, καθώς όπως απέδειξαν οι μαρτυρίες όλων των εμπλεκομένων προσώπων, η εορτή αυτή γίνεται σε ετήσια βάση εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον ίδιο συγκεκριμένο χώρο.

Σημειώνεται ότι οι ασθενείς δεν περνούσαν από το χώρο της εκδήλωσης κατόπιν συγκεκριμένων οδηγιών της Διοικήσεως, αλλά και ο συγκεκριμένος ασθενής, το φορείο του οποίου φαίνεται στο βίντεο να περνάει, πέρασε με δική του ε

Απαλλάχθηκε από κάθε ευθύνη η διοικήτρια του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» (ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ), καθώς, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι μαρτυρίες όλων των εμπλεκομένων προσώπων απέδειξαν ότι η εορτή αυτή γίνεται σε ετήσια βάση εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον ίδιο συγκεκριμένο χώρο.

Όσον αφορά τη διέλευση της ασθενούς με φορείο από το χώρο της εορταστικής εκδήλωσης, η γυναίκα ανέφερε ότι ήταν δική της επιθυμία και ότι ζήτησε αυτή από τους τραυματιοφορείς να την περάσουν από τον χώρο όπου γινόταν το γλέντι, για… «ψυχολογικούς λόγους».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.