Χίος – Εξαπάτησαν άνδρα με το επίδομα market pass

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αντί να παραλάβει το επίδομα market pass που του έταξε ένας «μαϊμού» λογιστής, έχασε και ένα αρκετά μεγάλο ποσό ένας Έλληνας από τη Χίο ο οποίος έπεσε θύμα απάτης. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα της Ασφαλείας και ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή της σε αυτή μία γυναίκα, αλλά ο βασικός δράστης παραμένει άγνωστος.

Όπως κατήγγειλε το θύμα, ο μέχρι στιγμής αγνώστων στοιχείων άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, του συστήθηκε ως υπάλληλος λογιστικού γραφείου και κατάφερε να τον πείσει ότι δικαιούται την καταβολή του επιδόματος, αλλά για να το παραλάβει έπρεπε να… καταβάλει εγγύηση που θα του επιστρεφόταν! Ο ανυποψίαστος άνδρας πείστηκε να καταθέσει 2.990 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που το έδωσε ο «λογιστής», όμως δεν είδε ποτέ να επιστρέφονται τα χρήματα και να καταβάλλεται το επίδομα.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από τους αστυνομικούς, προέκυψε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκε το ποσό ανήκει σε μια Ελληνίδα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία. Ωστόσο,η επικοινωνία με το θύμα πραγματοποιήθηκε από τηλεφωνική σύνδεση που ήταν δηλωμένη σε στοιχεία αλλοδαπού «αχυρανθρώπου» και η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί και ο συνεργός της.

Πηγή: protothema

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.