Μπαρτσελόνα – Ζιρόνα 2-4: Τίποτα δεν σταματά το αφεντικό της Καταλονίας, ιστορική νίκη και κορυφή στη La Liga

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η κορυφαία ομάδα της Ισπανίας τους τελευταίους δύο μήνες, Ζιρόνα, απέδειξε ότι δεν βρίσκεται τυχαία σε τροχιά τίτλου στη La Liga. To 4-2 επί της Μπαρτσελόνα αποτελεί την πρώτη νίκη της επί των “μπλαουγκράνα” στην ιστορία και την επανέφερε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έπειτα από 16 αγωνιστικές, σε μία ξεκάθαρη δήλωση προθέσεων για τη φετινή σεζόν.

Οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα στα πόδια τους για περισσότερο διάστημα στην αρχή του αγώνα, όμως η πολύ ανοιχτή άμυνά τους κόστισε το γκολ του Αρτέμ Ντόβμπικ στο 12ο λεπτό. Η απάντηση ήταν άμεση με κεφαλιά του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι που πέτυχε κι αυτός το 8ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του Τσάβι είχαν τρεις καλές ευκαιρίες για να κάνουν την ανατροπή στο 1ο μέρος, όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Πάουλο Γκασανίγκα και το πλήρωσαν στο 40′. Ο Μιγκέλ Γκουτιέρεθ με ατομική ενέργεια απέναντι στην στατική άμυνα της Μπαρτσελόνα έφτασε μέχρι την περιοχή και με έξυπνο σουτ με το μυτάκι ανέκτησε το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους.

Ο Τσάβι δεν έκανε αλλαγές και εμπιστεύτηκε τους παίκτες του, οι οποίοι είχαν χειρότερη απόδοση στο 2ο μέρος και δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Οι μεγάλες στιγμές στέρεψαν και η είσοδος των Φεράν Τόρες, Αλεχάντρο Μπαλντέ και Λαμίν Γιαμάλ δεν βοήθησαν.

Η αλλαγή που έκανε τη διαφορά προήλθε από τον Μίτσελ, που έριξε στο παιχνίδι τον Βάλερι στο 78′ και δύο λεπτά αργότερα, από βολέ τερματοφύλακα και κεφαλιά πάσα της έτερης αλλαγής στην επίθεση, Κριστιάν Στουάνι, η μπάλα κατέληξε στον Ισπανό, που την πέρασε κάτω από τα πόδια του Ζιλ Κουντέ και σαν σε προπόνηση έγραψε το 3-1.

Η Μπαρτσελόνα ήταν τόσο αποσβολωμένη που με τη σέντρα κινδύνεψε να δεχθεί και τέταρτο γκολ. Τα αδιανόητα κενά στην άμυνα ήταν… προκλητικά για τους παίκτες της Ζιρόνα, που ήταν αυτοί που δημιουργούσαν ευκαιρίες στο φινάλε για γκολ, απέναντι σε μία ανήμπορη πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Η μείωση του σκορ από τον Ιλκάι Γκιντογάν στις καθυστερήσεις δεν ήταν αρκετή για την Μπαρτσελόνα, που δέχθηκε κι άλλο γκολ στις καθυστερήσεις από τον Στουάνι και που έπεσε στην 4η θέση της βαθμολογίας, επτά βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο και με αρκετά θολό το τοπίο στον ορίζοντα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πένια, Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν (65′ Μπαλντέ), Κανσέλο, Ντε Γιονγκ, Γκιντογάν, Πέδρι (80′ Φερμίν), Ραφίνια (66′ Τόρες), Λεβαντόβσκι, Φέλιξ (66′ Γιαμάλ)
ΖΙΡΟΝΑ: Γκασανίγκα, Ε. Γκαρθία, Λόπεθ, Μπλιντ, Κόουτο (78′ Βάλερι), Μαρτίν (87′ Σολίς), Α. Γκαρθία, Γκουτιέρεθ, Τσιγκάνκοφ (78′ Πόρτου), Ντόνμπικ (74′ Στουάνι), Σάβιο

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής
Χετάφε – Βαλένθια 1-0 (87′ Μαγιοράλ)
Αλαβές – Λας Πάλμας 0-1 (31′ Ροντρίγκεθ)
Μπέτις – Ρεάλ 1-1 (66′ Ρουιμπάλ / 53′ Μπέλιγχαμ)
Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-3 (38′ Μερίνο, 41′ Θουμπιμέντι, 45+4′ Κούμπο)
Μαγιόρκα – Σεβίλλη 1-0 (11′ Λάριν)
Ατλέτικο – Αλμερία 2-1 (17′ Μοράτα, 22′ Κορέα / 62′ Μπαπτιστάο)
Γρανάδα – Αθλέτικ διακοπή
Κάντιθ – Οσασούνα 1-1 (19′ Ρόχερ / 70′ πέν. Μπούντιμιρ)
Μπαρτσελόνα – Ζιρόνα 2-4 (19′ Λεβαντόβσκι, 90+2′ Γκιντογάν / 12′ Ντόβμπικ, 40′ Γκουτιέρεθ, 80′ Βάλερι, 90+5′ Στουάνι)
11/12 22:00 Ράγιο Βαγεκάνο – Θέλτα

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.