Πάτρα: Σε πτώση τα χειμερινά είδη λόγω της ζέστης και της κλιματικής αλλαγής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το δώρο «ζέστανε» για τα καλά την αγορά της πόλης από τις παραμονές των φετινών Χριστουγέννων όμως, το διάστημα που ακολουθεί, η αγορά θα πρέπει να βρει άμεσα μια νέα «πυξίδα».

Η κλιματική αλλαγή και η παρατεταμένη καλοκαιρία φαίνεται να απειλούν μια μεγάλη κατηγορία παραδοσιακών εμπόρων της Πάτρας οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα από τις αρχές του 2023.

Πολλά είναι τα καταστήματα που κατά την περίοδο των Χριστουγέννων κάλυψαν σε ποσοστό πάνω από 50%,τις απώλειες που καταγράφηκαν το περασμένο φθινόπωρο λόγω των ανατιμήσεων και της ακρίβειας στα τρόφιμα.

Μια κατηγορία εμπόρων όμως που δραστηριοποιούνται σε ρούχα και παπούτσια, δεν έχουν καλύψει ούτε κατά το 1/4 τις προσδοκίες που είχαν από την αύξηση του εορταστικού τζίρου και το γεγονός ότι το δώρο των Χριστουγέννων βρέθηκε στα χέρια των καταναλωτών έγκαιρα…

«Ο κόσμος στην περιοχή μας ψώνισε μέσα στις γιορτές αλλά πλέον περνάμε σε μια περίοδο που ο καταναλωτής καθορίζει τις ανάγκες του με βάση τα απαραίτητα και έχει διακόψει να εφοδιάζεται συστηματικά με κάποια είδη.

Ειδικότερα στην Πάτρα, το κοινό όχι μόνο ακούει αυτά που λέγονται από επίσημα κυβερνητικά χείλη για την αλλαγή του κλίματος αλλά αισθάνεται ήδη ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και αλλάζει συνήθειες» αναφέρει στην «Γ» το μέλος του προεδρείου του Συλλόγου Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου της Πάτρας Άκης Τριανταφύλλου.

Γνώμη

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.