Αθήνα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει της επετείου Γρηγορόπουλου – 4.000 αστυνομικοί επί ποδός

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αυστηρά μέτρα σχεδιάζει η ΕΛ.ΑΣ για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Συμπληρώνονται δεκαπέντε χρόνια , από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από σφαίρα του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Στο κέντρο της Αθήνας έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες και το μεσημέρι και το απόγευμα.

Στις 12 το μεσημέρι με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών και έξι ώρες αργότερα υπάρχει προαναγγελία από συλλογικότητες, σωματεία και φορείς.

Τα μέτρα ασφάλειας είναι παρόμοια με εκείνα που εφαρμόστηκαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Περίπου 4.000 αστυνομικοί από τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, θα βρίσκονται επί ποδός.

Η Τροχαία θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην κυκλοφορία σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες ενώ υπάρχει σύσταση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και την στάθμευση στην ευρύτερη περιοχή.

Ελικόπτερο της αστυνομίας και drone θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, οι Ομάδες Δράση και Δίας, αλλά και οχήματα εκτόξευσης νερού.Φύλαξη θα υπάρχει σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυβερνητικά κτίρια, γραφεία κομμάτων, αλλά και σε αστυνομικές υπηρεσίες.

Επίσης, ο σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει στις 9 το πρωί και ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.