Youth Pass: Εκπνέει την Τρίτη η προθεσμία – Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκπνέει αύριο Τρίτη 5 Δεκεμβρίου η προθεσμία της υποβολής αιτήσεων για την καταβολή του Youth Pass σε νέους 18 και 19 ετών.

Πρόκειται για οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ προς τους νέους και για την οποία δεν προβλέπονται περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Οι νέοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr, είτε μέσω των Κ.Ε.Π. μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2023.

Το Youth Pass είναι μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η οποία αφορά νέους 18-19 ετών για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών (μέχρι το ποσό των 150 ευρώ).

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι του Youth Pass ανά έτος είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, που κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου από την αίτησή τους ημερολογιακού έτους έχουν συμπληρώσει το 18ο ή το 19ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν συμπληρώσει κατά την ίδια ημερομηνία το 20ό έτος.

Να σημειωθεί ότι τα χρήματα θα έχουν αποσταλεί στα πιστωτικά ιδρύματα έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και όλοι οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση έως και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου. Μόλις υποβληθεί η αίτηση το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός θα ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Τελευταία νέα και ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.