Κοινωνικό τιμολόγιο: Ξεχωριστή έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έκπληξη από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους καταναλωτές που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος ( ΚΟΤ).

Όπως είπε σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου «όσοι είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό τιμολόγιο έχουν μια ξεχωριστή έκπτωση στο λογαριασμό του ρεύματος τους γιατί είναι οι κοινωνικά ευάλωτοι. Και αυτοί θα μεταπέσουν εκεί που θα πάμε όλοι μας (ενν. πράσινο τιμολόγιο) το επόμενο έτος εάν δεν διαλέξουν κάτι άλλο».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα υπάρχει η ρήτρα αναπροσαρμογής στο πράσινο τιμολόγιο με άλλη ονομασία. «Το σταθερό τιμολόγιο έχει μια τιμή για τον καταναλωτή. Ο καταναλωτής δεν βλέπει ρήτρα αναπροσαρμογής και μαθηματικούς τύπους αλλά βλέπει μια τελική τιμή» απάντησε και πρόσθεσε πως« αυτό ισχύει για το πράσινο τιμολόγιο. Το πράσινο τιμολόγιο έχει μια τιμή».

«Το προϊόν της ενέργειας είναι συνδεδεμένο με το χρηματιστήριο και με τις διακυμάνσεις .Από την φύση της η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έχει μέσα κάποια ρίσκα και αυτά ενσωματώνονται μέσα σε μια τιμή. Αλλά τον καταναλωτή δεν τον ενδιαφέρει να ξέρει πχ εάν η τιμή του ρεύματος από 0,10 ευρώ πάει στο 0,15 ευρώ την κιλοβατώρα. Ο καταναλωτής θα βλέπει κάθε 1η του μήνα την τιμή του ρεύματος στα 0,10 ευρώ, στα 0,11 λεπτά. Αυτές είναι οι τιμές μέχρι στιγμής. Και ο καταναλωτής θα μπορεί εάν γνωρίζει περίπου πάνω κάτω τι καταναλώνει στο σπίτι να κάνει τον οικογενειακό του προγραμματισμό» είπε μεταξύ άλλων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.