Euro 2024: Η Κροατία ένα βήμα απ’ την πρόκριση, η Ουαλία απ’ τον αποκλεισμό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Κροατία έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2024, ύστερα από τη νίκη με 2-0 στη Ρίγα κόντρα στην ουραγό του 4ου προκριματικού ομίλου, Λετονία, προσπερνώντας την Ουαλία στη βαθμολογία.

Οι Κροάτες (με τον Ντομαγκόι Βίντα στον πάγκο) καθάρισαν από το πρώτο τέταρτο τον αγώνα χάρη στα τέρματα των Λόβρο Μάγερ και Αντρέι Κράμαριτς και στη συνέχεια έκαναν συντήρηση δυνάμεων χωρίς να απειληθούν από τους γηπεδούχους και τη μόλις μία τελική τους (κι αυτή άστοχη).

Η νίκη της Κροατίας ψαλίδισε τις ελπίδες πρόκρισης της Ουαλίας, η οποία έμεινε στο 1-1 με την Αρμενία στο Γερεβάν. Οι Ουαλοί έψαχναν εκδίκηση έπειτα από την ήττα στο Κάρντιφ, όμως βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 5′ από γκολ του Λούκας Ζελαραγιάν. Αν και δημιούργησαν ευκαιρίες, χρειάστηκαν έναν Αρμένιο για να σκοράρουν, με τον Ναΐρ Τικνιζιάν να στέλνει την μπάλα στην εστία του με κεφαλιά στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους. Η Αρμενία κυριάρχησε στο 2ο μέρος, είχε ευκαιρίες και δοκάρι, όμως η ισοπαλία παρέμεινε κι έτσι η Ουαλία μοιάζει πιο κοντά στα playoffs παρά στη 2η θέση πλέον.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο
Αρμενία – Ουαλία 1-1 (5′ Ζελαραγιάν / 45+2′ αυτ. Τικνιζιάν)
Λετονία – Κροατία 0-2 (7′ Μάγερ, 16′ Κράμαριτς)
Ρεπό: Τουρκία

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.