Πάτρα: Δράση ενημέρωσης για την λειτουργία του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών (φωτό)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με αφορμή την αυριανή (25 Νοεμβρίου), Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, από το Προσωπικό του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πατρέων και του  Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών της 6ης ΥΠΕ, στην είσοδο του κτιρίου του ΙΚΑ, επί της Γούναρη.

Στη συγκεκριμένη δράση, παραβρέθηκαν και συνομίλησαν με τους ενδιαφερόμενους πολίτες, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη.

Θυμίζουμε ότι ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών τους συμπλήρωσε 10 χρόνια λειτουργίας στο Δήμο Πατρέων. Στο διάστημα αυτό έχει δεχτεί αιτήματα και έχει φιλοξενήσει έναν μεγάλο αριθμό γυναικών και των παιδιών τους, θύματα διαφόρων μορφών βίας.

Συγκεκριμένα από την έναρξη λειτουργίας του, την 1η Νοεμβρίου 2013, έχει φιλοξενήσει συνολικά 222 άτομα (100 γυναίκες και 122 παιδιά). Στόχος του ξενώνα είναι να παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά τους φιλοξενία, ασφάλεια, σίτιση, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όταν απαιτείται. Διευκολύνει επίσης την πρόσβαση σε νομική συμβουλευτική, με την παραπομπή στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας.

Ωφελούμενες είναι οι γυναίκες που έχουν υποστεί και υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή  και πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑμεΑ, άνεργες κ.λπ.) με τα παιδιά τους οι οποίες χρήζουν φιλοξενίας στους Ξενώνες.  Σημειώνεται ότι δεν τίθεται κατ’ αρχήν περιορισμός ως προς τη γεωγραφική προέλευση των ωφελουμένων γυναικών.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, Σαββατοκύριακα και αργίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στελεχώνεται με ειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγο, παιδοψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, κοινωνιολόγο), διοικητικό προσωπικό, βοηθητικό προσωπικό και φύλακες.

Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Ξενώνα, μπορούν να απευθυνθούν:

•             Στα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών της Γ. Γραμματείας Ισότητας των φύλων (ΓΓΙΦ) και στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900

•             Στα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων

•             Στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ατόμου και Οικογένειας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων

•             Στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ)

•             Στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων

Για λόγους ασφαλείας η διεύθυνση του Ξενώνα παραμένει απόρρητη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.