Κώστας Πελετίδης: Μέτρα για σύγχρονο και ασφαλές τρένο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Πάτρας ανέφερε:

Το περιστατικό με τον εκτροχιασμό βαγονιών του προαστιακού στο κέντρο της Πάτρας ούτε τυχαίο είναι ούτε άσχετο με τις πολιτικές απαξίωσης των δημόσιων μεταφορών, ώστε να διευκολυνθεί η παράδοσή τους στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

Καιρό τώρα, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, μαζί με τους εναπομείναντες εργαζόμενους στον ΟΣΕ, έχει επισημάνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την εγκατάλειψη του σιδηρόδρομου, χωρίς προσωπικό και χωρίς χρηματοδότηση.

 

Οι κυβερνήσεις, οι προηγούμενες και η σημερινή, πιστές στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζουν πολιτικές που βάζουν τις ανάγκες του λαού στο ζύγι του κόστους – οφέλους και οδηγούν σε προδιαγεγραμμένα εγκλήματα εις βάρος του.

 

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών και τη Διοίκηση του ΟΣΕ να προχωρήσουν στις προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, όπως είχαν υποσχεθεί ότι θα κάνουν μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Να χρηματοδοτήσουν επαρκώς τον σιδηρόδρομο και να διασφαλίσουν την ασφαλή για όλους λειτουργία του.

 

Η Πάτρα, διαχρονικά, αγωνίζεται για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής και τη δημιουργία γραμμικού πάρκου στην επιφάνειά της.

 

Για μας, είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα να έχουμε σύγχρονο και ασφαλές τρένο, χρήσιμο για τις ανάγκες του επιβατικού κοινού και της πόλης, που θα δώσει λύσεις στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.