Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων Πάτρας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων Πάτρας συνδιοργανώνει με την Μονάδα Αγωγής Κωφών του Τμήματος Επιστημών Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών ημερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 στην ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ.
Ώρα : 18:00 – 20:30
Τίτλος : « Η Γλώσσα μου είμαι ΕΓΩ».

Θα παρουσιαστούν τα πολιτιστικά στοιχεία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Θα αναδειχθεί η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ως ζωντανή γλώσσα, η οποία εξελίσσεται παράλληλα με τον πολιτισμό των Κωφών, όπως συμβαίνει και με την προφορική γλώσσα των ακουόντων ατόμων. Θα παρουσιαστεί η παραστατική τέχνη (VV) των Κωφών και θα κλείσει η ημερίδα με Stand-up comedy από έναν κωφό κωμικό.

“Καλεσμένοι είστε όλοι, γιατί η κοινωνία αποδέχεται το διαφορετικό άτομο, όταν το γνωρίζει. Όταν μαθαίνει την ιστορία του, τη γλώσσα του, την κουλτούρα του. Αυτό είναι το νόημα των παγκόσμιων ημερών. Μας δίνουν την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά, αποκτώντας γνώση και εμπειρία.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι παραστατικών τεχνών (VV) στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων για τους μαθητές του σχολείου και για τους μαθητές των γυμνασιακών και λυκειακών τάξεων κωφών του 18ου Γυμνασίου Πατρών. Εμψυχωτής θα είναι ο κωφός κωμικός Παναγιώτης Κατσής.
Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας” αναφέρει η ανακοίνωση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.