Βραυρώνα: Τρεις συλλήψεις διακινητών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Άνδρες του Λιμενικού και της Αστυνομίας συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς ως υπεύθυνους για την οργανωμένη επιχείρηση αποβίβασης μεταναστών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα από θαλαμηγό σκάφος στην παραλία Χαμολιά στη Βραυρώνα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό οι διακινητές που αποβίβασαν τους 41 μετανάστες στη Βραυρώνα και έπεσαν στα χέρια των ελληνικών αρχών, είναι δυο Αιγύπτιοι, 47 και 20 ετών, που συνελήφθησαν στη θαλαμηγό ανοιχτά της Κω, αλλά και ένας 37χρονος υπήκοος Συρίας που συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας από αστυνομικούς, ως οργανωτής κυκλώματος διακίνησης και εισόδου μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

Όπως αναφέρει σε σημερινή (19.11.2023) του ανακοίνωση το Λιμενικό, το θαλαμηγό σκάφος είχε ξεκινήσει από το Τσεσμέ της Τουρκίας με προορισμό τις ακτές της ανατολικής Αττικής μεταφέροντας 41 μετανάστες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν τελικά σε παραλία στην Βραυρώνα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών για τη μεταφορά τους, πλήρωσαν ο καθένας το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε – παρουσία εισαγγελικού λειτουργού – σε δύο οικίες του 37χρονου που συνελήφθη στην Αθήνα και φέρεται ως οργανωτής της εισόδου των 41 μεταναστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφα σημειωματάρια και ατζέντες, καθώς και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς φέρεται επίσης να λειτουργούσε κατάστημα επί της Λιοσίων και μέσω αυτού να αναλάμβανε επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών προς στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας από την Τουρκία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.