Τζανακόπουλος κατά Κασσελάκη: Μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε σκληρό νεοφιλελεύθερο κόμμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε συνέντευξη του, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η τάση «6 συν 6» έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ανεξάρτητος βουλευτής ανέφερε ότι «Αυτή τη στιγμή (..) το 17,5% του Ιουνίου μοιάζει άπιαστο όνειρο για τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μεγάλο πολιτικό και ιδεολογικό κενό που πρέπει να καλυφθεί.»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έβαλλε κατά της πολιτικής του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας «Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε κεντρώο κόμμα. Ο στρατηγικός στόχος του κ. Κασσελάκης περί του ‘’ελληνικού ονείρου’’ μετατρέπει στρατηγικά τον ΣΥΡΙΖΑ σε σκληρό φιλελεύθερο κόμμα.»

«Αποτυπώνει τις θέσεις του πιο σκληρού αμερικάνικου φιλελευθερισμού»

Πρόσθεσε δε ότι «Αποτυπώνει τις θέσεις του πιο σκληρού αμερικάνικου φιλελευθερισμού… Ακόμα και οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ δεν μιλούν για το ‘’αμερικανικό όνειρο’’, αντιθέτως είναι απολύτως επικριτικοί απέναντι σε αυτή τον καταστατικό μύθο ότι δήθεν ο καθένας μπορεί να γίνει επιχειρηματίας του εαυτού του.

Στον ΣΕΒ ο κ. Κασσελάκης μάς είπε ότι το κεφαλαίο είναι εργαλείο κοινωνικής ισότητας και κοινωνικής ευημερίας, αυτά δεν έχει τολμήσει να τα πει ούτε ο Τόνι Μπλερ ή ο Γκέρχαρντ Σρέντερ» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτή τη στιγμή, δείτε και τις δημοσκοπήσεις, το 17,5% του Ιουνίου μοιάζει άπιαστο όνειρο για τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μεγάλο πολιτικό και ιδεολογικό κενό που πρέπει να καλυφθεί» σημείωσε.

Τι ανέφερε για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ο ανεξάρτητος βουλευτής αποσαφήνισε ότι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα προσπαθήσει να ενοποιήσει διαφορετικά ρεύματα. «Δεν θέλουμε να είμαστε ένας πολιτικός φορέας ο οποίος θα είναι στην πραγματικότητα η συνένωση των θραυσμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνουμε κάτι καινούργιο, και πιστέψτε με, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» σημείωσε.

«Στόχος μας είναι, με πρώτο βήμα την ΚΟ, να εμφανιστούμε την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε και το όνομα, νομίζω ότι θα είναι ένας τίτλος ο οποίος θα αποτυπώνει την ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση του χώρου μας. Υπερασπίζουμε τους αγώνες της Αριστεράς και των αγώνων που έχουμε δώσει όλη την τελευταία δεκαετία» ανέφερε.

Στο τέλος της συνέντευξης, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Τζανακόπουλος, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

https://www.in.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.