Κυριάκος Μητσοτάκης: Ατυχές γεγονός η ακύρωση της συνάντησης με τον Ρίσι Σούνακ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ατυχές γεγονός χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ακύρωση της συνάντησης με τον βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ  στον διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το γεγονός αυτό είχε και μια θετική πλευρά γιατί πήρε δημοσιότητα το δίκαιο αίτημα της Ελλλάδας για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Πρώτη παρατήρηση, θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου οι οποίες έχουν ένα σημαντικό ιστορικό βάθος, και δεύτερον είχε μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης, ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη, το δίκαιο αίτημα της Ελλάδος για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα», είπε ο πρωθυπουργός.

Η Πρόεδρος από την πλευρά της τόνισε: «Παρακολουθήσαμε όλοι όσα έγιναν στο Λονδίνο. Αυτό που βρίσκω σημαντικό, γιατί ο Παρθενώνας είναι το σύμβολο όχι μόνο της κλασσικής περιόδου αλλά είναι σημαντικός για τον πλανήτη, για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, γιατί είναι το σύμβολο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, η επανένωση λοιπόν των Γλυπτών που είναι ένα αίτημα της χώρας μας ίσως και από την αρχή της σύστασης του Κράτους αλλά βέβαια τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει, έχει βρει κι αυτό το βρίσκω πολύ σημαντικό, την κατανόηση και την αναγνώριση από τη διεθνή κοινή γνώμη, τη βρετανική κοινή γνώμη. Κι αυτό ίσως είναι το μεγάλο κέρδος. Είναι μερικά ζητήματα που δεν λύνονται αυτόματα αλλά θέλουν το χρόνο τους».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.