Κιμ Καρντάσιαν: Το χε κάνει σύστημα – Επτά οικιακές βοηθοί ζητούν «τα μισθά τους»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Κιμ Καρντάσιαν συμφώνησε σε διακανονισμό με την ομάδα των επτά οικιακών βοηθών της που την είχαν μηνύσει για απλήρωτους μισθούς και για μια σειρά άλλων εργασιακών παραβάσεων.

Η 43χρονη σταρ των Καρντάσιαν μηνύθηκε τον Μάιο του 2021 από πρώην υπαλλήλους που είχαν εργαστεί στην έπαυλη της στο Hidden Hills της Καλιφόρνια.

«Αυτοί οι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν και πληρώθηκαν μέσω μιας εταιρίας που προσέλαβε η Κιμ για να παρέχει συνεχείς οικιακές υπηρεσίες», δήλωσε ο εκπρόσωπός της στο Vanity Fair μετά την κατάθεση της αγωγής τον Μάιο του 2021.

Την κατηγόρησαν ότι καθυστερούσε να τους πληρώσει, δεν τους αποζημίωνε για τα έξοδά τους και ότι εργάζονταν υπό ακατάλληλες συνθήκες.

Η ομάδα – αποτελούμενη από τους Andrew Ramirez, Andrew Ramirez Jr., Christopher Ramirez, Aron Cabrea, Rene Ernesto Flores, Jesse Fernandez και Robert Araiza – δήλωσε ότι η Kardashian αρνήθηκε να πληρώσει υπερωρίες και να τους δώσει διαλείμματα για φαγητό.

Σύμφωνα με την Daily Mail Online, η Καρντάσιαν και οι ενάγοντες κατέληξαν σε μια συμφωνία για να επιλύσουν εξωδικαστικά το ζήτημα, με την ομάδα των πρώην οικιακών βοηθών να δηλώνει ότι θα καταθέσουν αίτηση απόρριψης της αγωγής εντός 60 ημερών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε εξωδικαστική επίλυση των διαφορών τους

Οι όροι της συμφωνίας κρατήθηκαν μυστικοί και παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Η ενημέρωση έρχεται μετά τη συμφωνία τους να ακυρώσουν μια προγραμματισμένη δίκη για τον Ιούλιο.

Όταν η αγωγή κατατέθηκε για πρώτη φορά στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, ο Andrew Ramirez και άλλοι έξι εργαζόμενοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν προσληφθεί για να εργαστούν στην έπαυλη της Κιμ και τους υποσχέθηκαν θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης με παροχές.

Στη συνέχεια, όμως, χαρακτηρίστηκαν ελεύθεροι επαγγελματίες και ως εκ τούτου δεν έλαβαν παροχές.

Η Καρντάσιαν είχε προσπαθήσει να αποσύρει την υπόθεση, αλλά δεν τα κατάφερε, σύμφωνα με το Radar.

Είχε αρνηθεί την ευθύνη για τις παραβιάσεις που ισχυριζόταν οι ενάγοντες και είπε ότι είχε προσλάβει το προσωπικό μέσω μιας τρίτης εταιρείας-διαμεσολαβητή.

«Αυτοί οι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν και πληρώθηκαν μέσω μιας εταιρίας που προσέλαβε η Κιμ για να παρέχει συνεχείς οικιακές υπηρεσίες», δήλωσε ο εκπρόσωπός της στο Vanity Fair μετά την κατάθεση της αγωγής τον Μάιο του 2021.

Η οικογένεια των Καρντάσιαν είναι γνωστή για την εμπλοκή της σε τέτοιου είδους σκάνδαλα.

Σε ανάλογη υπόθεση εμπλέκεται και η αδερφή της Κιμ, Κλόε Καρντάσιαν, που κατηγορείται από μια οικιακή βοηθό της ότι την απέλυσε παράνομα.

https://www.in.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.