Το bitcoin σε τροχιά ανόδου – Ξεπέρασε τις 37.000 δολάρια με «ράλι» 120%

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα χρειάστηκε περίπου 18 μήνες για να καλύψει το χαμένο έδαφος μετά την κατάρρευση του stablecoin TerraUSD και πλέον κατάφερε να ενισχυθεί άνω του 3,5% στα 37,182 δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις πρώτες ημέρες του Μαΐου το 2022.

Ωστόσο, η επαναφορά δεν είχε σταθερά ανοδική πορεία, καθώς προηγήθηκε μια ακόμα «βουτιά» όταν κατέρρευσε η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων του Sam Bankman-Freed, FTX, o οποίος μόλις πριν λίγες ημέρες καταδικάστηκε από την αμερικανική δικαιοσύνη για απάτη.

Ξεπέρασε τα εμπόδια

Όπως εξηγούν σχετικά οι αναλυτές στο Bloomberg, σε αντίθεση με προηγούμενους ενάρετους κύκλους, το φετινό ράλι του bitcoin πραγματοποιείται εν μέσω αρκετών αντίξοων συνθηκών, «με τις απότομες ανόδους να διανθίζονται με παρατεταμένες περιόδους στασιμότητας και χαμηλής μεταβλητότητας».

Μάλιστα, το bitcoin χρειάστηκε να υπερβεί τη σφιχτή νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών, όπως και την επιβολή μιας σειράς νέων εποπτικών κανόνων.

Ωστόσο, οι αναλυτές επισημαίνουν πως αυτό είχε και τον θετικό του αντίκτυπο, καθώς το crypto λειτούργησε ως «οχυρό» έναντι του πληθωρισμού και ως «καταφύγιο» έναντι της πρόσφατης κρίσης στις περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ.

Πηγή: cnn.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.