Βενετία: Ένα βρέφος και μία 12χρονη ανάμεσα στους 21 νεκρούς μετά την πτώση λεωφορείου από γέφυρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες από το φονικό τροχαίο στη Βενετία, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαινα 40 περίπου άτομα έπεσε από γέφυρα, με αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 15 να τραυματιστούν.

Τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ όπως έγινε γνωστό το λεωφορείο ήταν γεμάτο τουρίστες που επισκέπτονταν το κέντρο της πόλης στη Βενετία και επέστρεφαν πίσω στο κάμπινγκ που διέμεναν.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δημοσίευσε το πρακτορείο Ansa, ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένα βρέφος μόλις λίγων μηνών και ένα 12χρονο κοριτσάκι.

Οι τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ενώ τέσσερις από αυτούς βρίσκονται διασωληνωμένοι στην Εντατική. Οι αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τους ταυτοποιήσουν.

Και οι τέσσερις είναι ενήλικες, μεταξύ 20 και 30 ετών. Οι τρεις νοσηλεύονται στην εντατική στο νοσοκομείο Angelo στο Mestre και ένας στο Dolo. Από τα 21 θύματα, τα 7 έχουν ταυτοποιηθεί.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και μια γυναίκα από την Αυστρία, που εικάζεται ότι είναι μητέρα μητέρα δύο κοριτσιών, ηλικίας 13 και 3 ετών που νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα στο Τρεβίζο.

Τα θύματα είναι διαφορετικών εθνικοτήτων: Ουκρανοί, Γερμανοί, Γάλλοι, Κροάτες και Ισπανοί πολίτες.

Σήμερα το πρωί, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο επιβεβαίωσε ότι πέντε Ουκρανοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από τη συντριβή του λεωφορείου.

Πώς έγινε το φονικό τροχαίο

Σήμερα το πρωί, η εισαγγελία της πόλης -στην οποία σήμερα κηρύχθηκε πένθος- ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια του φοβερού αυτού δυστυχήματος. Για να εξακριβωθεί αν ήταν βλάβη του οχήματος ή ξαφνικό πρόβλημα υγείας του οδηγού αυτό που προκάλεσε την πτώση του πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές του Μέστρε.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών, ο οδηγός (ένας Ιταλός 40 ετών, ο οποίος έχασε την ζωή του) δεν φαίνεται να προσπάθησε να πατήσει φρένο, όσο το λεωφορείο βρισκόταν πάνω στην οδογέφυρα, ενώ στα βίντεο που εξετάζουν οι αρχές φαίνεται το λεωφορείο να κινείται με χαμηλή ταχύτητα πριν τελικά πέσει από τη γέφυρα.

Το υπεραστικό λεωφορείο, το οποίο ήταν υβριδικό (είχε κινητήρες φυσικού αερίου, αλλά και ηλεκτρικούς), τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες. Πολλοί επιβάτες βρέθηκαν απανθρακωμένοι από τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, μαζί με πάνω από σαράντα ασθενοφόρα των πρώτων βοηθειών.

Οι συγγενείς των θυμάτων φτάνουν τις ώρες αυτές στην Βενετία για την δύσκολη διαδικασία της ταυτοποίησης των αγαπημένων τους προσώπων.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.