Πάτρα: Άστατος και σήμερα ο καιρός

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην Πάτρα ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος με βροχές και ισχυρές ριπές ανέμων.

Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη θα βρέχει σποραδικά , ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει τους 37 βαθμούς. Οι άνεμοι θα ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ . Με ριπές που θα φθάσουν και τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου για την κακοκαιρία Daniel “μέχρι και σήμερα το μεσημεράκι προς το απόγευμα της Πέμπτης θα επιμείνουν οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες στις ίδιες πληγείσες περιοχές, δηλαδή τμήματα από την Πιερία και νοτιότερα στη Θεσσαλία, ασφαλώς περιλαμβανομένων και των περιοχών της Μαγνησίας, του Πηλίου, στις Σποράδες, στην κεντρική και τη βόρεια Εύβοια και στην κεντρική και Ανατολική Στερεά.

Στην Αττική θα είναι πιο τοπικά φαινόμενα. Ωστόσο, ίσως θα έχουμε κάποιες εξάρσεις με τοπικές καταιγίδες που δεν φαίνεται ότι θα προβληματίζουν ιδιαίτερα. Φαίνεται ότι, όπως ξεκίνησε πριν από τρεις μέρες η κακοκαιρία από το Πήλιο και από το Βόλο, εκεί και θα τελειώσει και την Πέμπτη (07.09.2023). Πάντως, και το μεσημέρι της Πέμπτης στις περιοχές του Βόλου, του Πηλίου και της ευρύτερης Μαγνησίας θα έχουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες”.

Ο Γιάννης Καλλιάνος επισημαίνει ότι “μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες έπεσαν περίπου 1000 χιλιοστά βροχής στην περιοχή του Πηλίου, με αποτέλεσμα να είναι αυτός ο όγκος του νερού δυόμισι φορές περισσότερος από τον όγκο του νερού που πέφτει στην Αττική σε ένα χρόνο. Άρα, λοιπόν, μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες έπεσε στο Πήλιο το νερό που πέφτει στην Αττική σε δυόμισι χρόνια”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.