Εποχικοί Πυροσβέστες Πάτρας: Ζητούν συνάντηση µε τους υποψηφίους ∆ηµάρχους Πατρέων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την δυνατότητα ο ∆ήµος Πατρέων να απορροφήσει τους εποχικούς πυροσβέστες για να καλύψουν τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας κατά την χειµερινή περίοδο προτείνουν στους υποψηφίους δηµάρχους τα µέλη του Σωµατείου Εποχικοί Πυροσβέστες της πόλης µας. Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους, «οι Εποχικοί Πυροσβέστες βρίσκονται κάθε καλοκαίρι στην πρώτη γραµµή της µάχης ενεργώντας τόσο σε φωτιές όσο και σε πληµµύρες, τροχαία ατυχήµατα, απεγκλωβισµούς και οποιαδήποτε άλλη αρµοδιότητα έχει ανατεθεί στο Πυροσβεστικό Σώµα.

Οι Εποχικοί Πυροσβέστες της Πάτρας απαριθµούνται στους 55 ενώ στον νοµό Αχαΐας το σύνολό τους φτάνει τους 95. Με την επιστολή µας αυτή θα θέλαµε να καταθέσουµε µια βιώσιµη πρόταση και πάντα µε γνώµονα το δηµόσιο συµφέρον απ’ την οποία κερδισµένοι θα είναι τόσο οι πολίτες του δήµου Πατρέων αλλά θα δείξετε και έµπρακτα τη στήριξή σας προς όλους εµάς που κάθε καλοκαίρι δίνουµε την ψυχή µας για τον τόπο µας».

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ

Και προσθέτουν: «Μετά την άρνηση της Κυβέρνησης για ακόµα έναν χειµώνα να απορροφήσει τους Εποχικούς Πυροσβέστες στο Πυροσβεστικό Σώµα στέλνοντας µας για ακόµη µια χειµερινή περίοδο στην ανεργία, ζητούµε ο ∆ήµος Πατρέων να προβεί σε προκήρυξη κάλυψης θέσεων για την Πολιτική Προστασία του δήµου µε υπερµοριοδότηση των Εποχικών Πυροσβεστών είτε µε 3µηνες είτε µε 6µηνες συµβάσεις θωρακίζοντας µε αυτό τον τρόπο τις περιουσίες αλλά και τον φυσικό πλούτο της πόλης µας τόσο µε πρόληψη όσο και µε άµεση εµπλοκή µας σε φυσικές καταστροφές κατά τους χειµερινούς µήνες».

Εκφράζουν για µια ακόµη φορά την πικρία τους καθώς απολύονται 2.500 εποχικοί πυροσβέστες σε όλη τη χώρα µε το πέρας της αντιπυρικής περιόδου παρά την κλιµατική κρίση, αλλά και τα καταγεγραµµένα από τους συνδικαλιστές κενά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αχαΐας που φτάνουν τα 450-500. Για όλους τους παραπάνω λόγους τα µέλη του Σωµατείου των Εποχικών Πυροσβεστών ζητούν άµεσα συνάντηση είτε µεµονωµένα είτε σε µια κοινή συζήτηση µε τους υποψηφίους δηµάρχους Πατρέων ώστε να σας αναπτύξουν τις προτάσεις και τα επιχειρήµατά τους για το όφελος που θα έχουν οι πολίτες του δήµου Πατρέων από την αξιοποίηση των «ηρώων του καλοκαιριού».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.